— Jeg gleder meg til å flytte inn. I dag bor jeg i et stort kollektiv, hvor rommet mitt er dobbelt så stort som hele dette huset. Det blir en omveltning, men jeg er sikker på at det blir kjekt, sier hun til BT.no.

Aurore Stephany (24) kommer opprinnelig fra Belgia, men forelsket seg helt i Bergen da hun var utvekslingsstudent ved UiB tidligere.

Slik starter annonsen Magnus Halvorsen har lagt ut på Finn.no:

Høye boligpriser

Da hun flyttet tilbake til Norge i februar i år, reagerte hun på de skyhøye boligprisene.

Priser som gjorde det umulig for henne å investere i en bolig, særlig alene.

Samtidig så hun en trend på Facebook, hvor folk delte små hus med lure løsninger. «Tiny house movement» stammer fra USA og handler om å leve på mindre areal.

LÆREVILLIG: 24-årige Aurore Stephany har brukt mange timer på Youtube de siste ukene. - Jeg har lært helt utrolig mye, sier hun. Hun er svært fornøyd med den lille ovnen hun har klart å skaffe til venstre. Foto: Bjørn Erik Larsen

Ikke bare er det en billig løsning. Det er også lettere å ta vare på et mindre hus. Putter du i tillegg hjul på huset ditt, blir det i noen land ansett som en campingvogn.

Det gjør at du noen steder slipper å ta hensyn til byggeloven og kan reise rundt.

SMÅ HUS: Trenden med små hus stammer fra USA. Her er fire eksempler, samtlige på hjul. Foto: Wikicommons, Tomas Quinones og Guillarme Dutilh

24-åringen var solgt. Hun trengte ikke flere argumenter. Hun ville bygge seg et lite hus på hjul, slik at hun kunne reise rundt i Norge og bo der hun ville.

— Jeg hadde aldri bygget noe før i hele mitt liv. Jeg hadde ingen erfaring, forteller Stephany og ler.

- Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større:

Stilte spørsmål til ideen

Hun fikk tips fra ingeniør-venner og arkitekter. Flere ville hjelpe henne med å bygge huset. Andre reagerte med skepsis: «Kan du ikke bare kjøpe deg en campingvogn?», spurte de.

— Men det er jo ikke det samme. Jeg ville bygge meg et hjem, sier hun.

SMÅPLUKK: Det er ikke mye arbeid igjen på utsiden av huset. På innsiden gjenstår en god del arbeid. - Men det er ikke lenge til jeg kan begynne å sette inn møbler, sier hun. Huset vil veie 1,2 tonn. Foto: Bjørn Erik Larsen

Nå har hun jobbet på huset i seks uker. For å lære seg byggeteknikkene har hun brukt videodelings-tjenesten Youtube. Det har likevel blitt en god del feil.— Jeg måtte skru ned veggene, fordi jeg ikke isolerte godt nok, men nå er det blitt bra. Jeg har også skiftet noen ledninger av hensyn til brannsikkerhet, sier hun.

- Det ballet på seg, sier arkitekt og eier Ole Thomas Rødland:

Beundrer resultatet

Stephany har fått låne et område hos Bergen Kystkultursenter for å bygge.

— Det er jo bare helt fantastisk. Se på det der. Hun har virkelig stått på. Hun kommer hit med et smil hver dag. Det er bare å beundre resultatet og alt hun har klart å lære seg, skryter Erik Klausen, ansatt ved senteret.

Nå er det bare to-tre uker igjen av byggeprosessen før boligen er innflytningsklar.

Da Stephany ikke har fått ordnet med en do-løsning ennå, vil hun i første omgang flytte inn på Lone camping.

Deretter går turen til Lofoten, hvor hun tenker å bo i naturen eller parkere på gårder som trenger hjelp.

Huset er på syv kvadratmeter og har kostet 70.000 kroner.

Selv om det ble en stor utgift på kort tid, kan hun trøste seg med at hun slipper å betale husleie fremover. Jobben som servitør har betalt for materialene og gjort at hun har kunnet jobbe på huset på dagtid.

— Jeg tror at det å leve på lite areal gjør at man er mer ute i naturen. Det har jeg alltid vært glad i. Da bruker man sannsynligvis mindre tid foran dataskjermen. Jeg liker også tanken på å eie få ting. Det er bra for miljøet, sier hun.

Hjemme hos Berit og Preben Vildalen:

Har mange planer

For å få plass på de syv kvadratene, har hun planlagt interiøret i detalj.

Sengen vil være høyt oppe, slik at hun kan bruke området under til oppbevaring.

VELKOMMEN INN: Aurore Stephany håpet hun kunne bli ferdig med boligen på seks uker. Det gikk ikke. - Slik blir det alltid. Ting tar tid, men nå nærmer jeg meg, sier hun. Foto: Bjørn Erik Larsen

Krokene til en hengekøye er allerede festet i taket. Det gjør at hun kan ha venner på besøk. En vedovn i miniatyr skal gi henne varme og en liten kokeplate vil sørge for at hun kan lage mat. Do vil være på utsiden, mens dusjen vil få plass inne.

— På sikt ønsker jeg å bruke regnvannet til dusj og vanning av planter. Jeg har også tenkt på vindmøller i miniatyr og solcellepanel. Sistnevnte fungerer kanskje ikke så godt i Bergen, sier hun.

For ett år siden visste hun knapt hva Instagram var:

Mer fritid

Hun ser for seg at både bo— og levekostnadene vil bli relativt lave fremover.

— Det gjør også at man får mer fritid, og ikke trenger å jobbe så mye. Det blir et enkelt liv, sier hun.

Hun kommer ikke til å flytte tilbake til Belgia.

— Nei, jeg blir her i Norge. Jeg har studert biologi og er interessert i jordbruk. Drømmen er å jobbe på en gård, sier hun.