Er du redd for at barna skal slette alle bildene når de låner Iphonen din? Eller at de plutselig ringer til noen?

Det kan være veldig praktisk å la minstemann undeholde seg selv litt med pappa og mammas telefon, men frykten for at de i sin iver skal slette ferieminner eller rote det til e-postkassa kan være stor.

Men det finnes råd. På Apple Iphone, eller på Ipad-en for den saks skyld, kan du enkelt slå på en funksjon som gjør det trygt å la minstemann låne telefonen eller nettbrett: «Begrenset tilgang».

Denne funksjonen i Ios gjør det mulig å låse telefonen til én app. I tillegg kan du om ønskelig deaktivere deler av skjermen for berøring slik sletteknappen i en app ikke kan brukes.

Slå på funksjonen:

begrensetm-JN4u0tUav1.jpg

Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Begrenset tilgang. Du trenger bare å slå på funksjonen første gang — deretter aktiverer du tilgangsbegrensningen enkelt med hjemknappen. PS! «Tilgjengelighetssnarvei» må være påskrudd for at aktivering med hjemknappen skal fungere.

Bruke «Begrenset tilgang»:

Gå inn i appen barna skal bruke. Ved å trippelklikke på hjemknappen aktiverer du funksjonen. Da kan junior spille på telefonen, uten at du trenger å frykte at innhold blir slettet. Det er nemlig ikke mulig å komme seg ut av appen igjen uten å trippelklikke på nytt på hjemknappen.

Iphonebegrensetjpg-KlzSnTnWDC.jpg

Men du kan gjøre mer enn å låse telefonen til en app. I «valg-menyen» som kommer opp når du aktiverer «begrenset tilgang» kan du kontrollere hvilke funksjoner som skal være tilgjengelige, for eksempel volumkontrollene. Det er også mulig å deaktivere områder av skjermen, slik at de ikke registrerer berøring. Dersom du skal la barna se på bildene du har i kamerarullen, kan du tegne ringer rundt menyene for å hindre barna i å slette bilder, men samtidig la dem bla seg gjennom kamerarullen på egenhånd.

Funksjonene som ligger innenfor de skraverte skjermområdene vil ikke være mulig å bruke før du har trippelklikket på hjemknappen. Dermed kan barna trygt bla i kamerarullen. Selv om mange fortsatt ikke er klar over at denne funksjonen finnes, har den eksistert i flere år.

Egne apper til Android

Han du en Android-enhet er historien en litt annen, men også her finnes det muligheter. En er å lage egne brukerprofiler med begrenset tilgang til apper og funksjoner.

Alternativt velge å laste ned en av de mange barnesikrings-appene i Google Play, som Kids World og Kids Place

LES OGSÅ:

Slik får du ukenummer på mobilkalenderen