Brede hangeland i Londonklubben Fulham Foto: Fredrik Refvem

Premier League-sesongen er like rundt hjørnet, og Arsenal-manager Arsène Wenger er i tidsnød. Han trenger en erstatter for Kolo Toure, som for en uke siden gikk til Manchester City for 150 millioner kroner.

Erstattere som står øverst på ønskelisten er landslagsstopper Brede Hangeland.

Fulham skal kreve rundt 150 millioner kroner for å slippe sin juvel i midtforsvaret. Det vil i tilfellet også bety store summer på konto for Hangelands moderklubb, Vidar.

Les også:

Store summer

Som følge av solidaritetsmidler har 3. divisjonsklubben fra Stavanger krav på fem prosent av de 150 millionene dersom Arsenal-overgangen blir en realitet.

– Vi fikk 30 prosent i videresalg da Brede gikk fra Viking til FC København. Ved overganger etter det har vi fått solidaritetsmidler på fem prosent. Der deler vi noe av summen med Viking, sier Norland til Aftenbladet.no.

Av de fem prosentene i avtalen som utgjør solidaritetsmidler, skal Vidar ha rundt 80 prosent, mens Viking, som følge av de årene Hangeland var i klubben i frem til han var 23 år, skal ha rundt 20 prosent.

Champagne på is

Det betyr mye penger i kassen for breddeklubben dersom Hangeland signerer for Arsenal, og klubben fra Nord-London betaler de varslede 150 millionene.

– Jeg har regnet på det, og dersom han går for den summen som har kommet frem i media, vil Vidar få mellom 5–6 millioner kroner, sier Norland.

Det er naturligvis mye penger for en breddeklubb som Vidar.

– Vi har ikke drukket champagnen ennå, men den ligger på is, sier Norland.

Engelske aviser skriver tirsdag at Arsenal ønsker en avklaring rundt Hangeland innen de neste 48 timene.