Norge – Hviterussland 35-24:

Før kampen sa landslagssjef Thorir Hergeirsson at landslaget hadde svingt for mye i prestasjonene i år, mot Hviterussland fikk han se toppspill – og enkle feil.

Norges lag er temposterkt og gjennombruddshissig og tok rask kommandoen i Trondheim Spektrum. Før åtte minutter var spilt, tok gjestene timeout. Da ledet Norge 5-2. Et aggressivt forsvar med Mari Molid som forsvarssjef i midtforsvaret sammen med Veronica Kristiansen, la grunnlaget for norske kontringer og innspill til strek.

Ved et par anledninger hadde Norge tre spillere på Hviterusslands nimeter før gjestene så vidt hadde kommet seg over midtstreken, og bare dårlig skyting alene med keeper gjorde at Norge ikke ledet med langt mer enn seks mål til pause.

Herrem i 400 Camilla Herrem scoret sitt mål nummer 400 før ett minutt var spilt av andreomgangen. Målet kom selvsagt på kontring etter en presis langpasning av Katrine Lunde som overtok i mål for Kari Aalvik Grimsbø etter pause. Heidi Løke scoret elegant med venstre i neste ankomst, før Stine Bredal Oftedal løp inn 22-14 i angrepet etterpå.

Klokka viste 2:58 av andreomgang og Hviterusslands trener valgte å legge timeoutkortet på bordet enda en gang. Belønningen ble fire raske mål mot et norsk forsvar som ikke presterte på det nivået de skal. Dermed var det Hergeirsson sin tur til å ta en timeout på stillingen 22-18. Hviterussland prøvde seg med å ta ut playmaker Stine Bredal Oftedal, men da ble det umiddelbart rom til Veronica Kristiansen på venstrebacken.

Løke-showHeidi Løke kontret bestemt inn 24-19 i angrepet etterpå, og viste at dette var en kamp hun ikke aktet å tape. Da Nora Mørk og Amanda Kurtovic begge suste gjennom Hviterusslands forsvar i norsk overtallsspill like etterpå, ble det trampeklapp fra tribunen som takk. Norge ledet 26-19. Den siste halvdelen av kampen fikk Norge bedre flyt i spillet og økte ledelsen komfortabelt, til tross for at sjansesløsingen fortsatte. Med 15 minutter igjen av kampen ledet Norge med ni mål.

Thorir Hergeirsson fikk den åpningen han ville på EM-kvalifiseringen resultatmessig. Norge vant til slutt 35-24, anført av Norges toppscorer, Heidi Løke som noterte seg for 7 mål.

Litauen er motstander på bortebane søndag, før Romania venter i mars.

NB! Malin Aune, Oppsal-spiller med Ranheim som moderklubb, er også i troppen, men sto over Hviterussland-kampen sammen med keeper Silje Solberg.