STEINKJER (adressa.no): Mens Lars Helge Birkeland suste inn til NM-gull i rulleskiskyting lørdag ettermiddag, måtte forhåndsfavoritt Emil Hegle Svendsen nøye seg med tredjeplass.

Han skjøt like godt som vinneren, ti blinker rett ned, men var snaue 40 sekunder svakere i sporet. Der ble også Tarjei Bø knust av Birkeland. Bø tok sølvet i sprinten.

— Sulten igjen

Fra sidelinjen sto Hegle Svendsens familie og fulgte rennet. Og samboer Samantha Skogrand, sportsanker i TV 2, var også på plass sammen med svigerforeldre og Emils bror Morten og hans familie.

Etter tredjeplassen synes Skogrand at Hegle Svendsen er i rute foran sesongen.

— Han er veldig strukturert i treningen og i idretten. Og det virker definitivt som at han er sulten igjen nå etter sommeren, sier hun til adressa.no

Og tenker på at samboeren slet med motivasjonen rett etter OL i Sotsji.

- Hvordan er strukturen på hjemmebane?

— Hehe… Der er han nok mer rotekopp, svarer hun.

Paret bor sammen i Oslo, og Hegle Svendsen bekrefter påstanden:

— Ja, det er vel slik at jeg er litt rotete. Men vi trives godt sammen, vi gjør det. Og så har hun rett i at jeg har struktur på treninga, da!

Snublet i rot på løpetur

For det er tydelig at 29-åringen har bestemt seg igjen etter en litt tung mental oppstart etter OL-sesongen.

Hegle Svendsen skjøt kjapt og godt, og ble altså nummer tre uten å ha prioritert løpet overhodet.

Han slo for eksempel Ole Einar Bjørndalen og fjorårskometen Johannes Thingnes Bø.

Det også etter å ha bristet et ribbein for noen uker siden, som har hemmet han i treningsarbeidet.

— Jeg snublet i en rot på en løpetrening, og måtte legge vekk stavene noen dager etter det. Men den siste uka har jeg fått trene som normalt, og tror ikke det får noen konsekvenser for resten av sesongoppkjøringen, sier han.

- Ikke første besøk

Søndag går Hegle Svendsen og resten av norgeseliten jaktstart basert på dagens resultater. Også der vil nok Skogrand og resten av familien være på plass. Og TV 2-profilen sier hun trives godt sammen med «svigers» i Trøndelag.

— Jeg har jo vært i Trondheim på besøk noen ganger. Det er hyggelig å komme på besøk og være med på renn, sier hun.

PS! I kvinneklassen tok Fanny Welle-Strand Horn, Oslo, NM-gullet. Tiril Eckhoff ble nummer to, mens Kaia Wøien Nicolaisen tok bronsen.