Trønderen leder Elverum i gullstriden mot Haslum i kveld. Kampen om å lede herrelandslaget mot VM i Qatar neste år blir tøffere.

40-åringen har korttidskontrakt som landslagstrener gjennom Golden League i Danmark neste uke og to playoffkamper mot Østerrike i juni.

Går bredt ut

Allerede lørdag velger Norges Håndballforbund å gå bredt ut nasjonalt og internasjonalt for å finne den permanente løsningen for de neste fire årene. Da utlyses stillingen som landslagstrener på flere språk gjennom det europeiske og internasjonale håndballforbundet.

- Vi vil ha den beste treneren innenfor de rammene vi kan tilby, men også en trener som har den samme filosofi som Håndballforbundet blant annet på organisering, sier Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund (NHF). Han er spent på hvor attraktiv stillingen som landslagssjef i Norge er.

Nøtterøys trener Johnny Jensen, tidligere proff i Tyskland i ti år, er overbevist om at forbundet vil trekke til seg mange spennende navn fra utlandet.

- Flere ganger har jeg hørt gode trenere si: «Jeg kan ikke forstå hvorfor det ikke er mulig å få til noe i Norge.» Det blir rift om landslagstrenerjobben, og valget vil uansett ikke bli enkelt. Forbundet kan velge en trener med et godt rykte og god CV, men vet jo likevel ikke hvordan denne treneren vil fungere i Norge.

Se mot Danmark!

Runars trener Marinko Kurtovic, som selv er på vei til å overta ØIF Arendals herrelag, mener det er mye godt å hente i Danmark.

- Jeg synes forbundet burde vendt seg mot Ulrik Wilbæk. Han har hatt suksess i mange år, både med dame— og herrelandslaget, og vært med i en rekke mesterskap. Christian Berge er et bra valg, men han trenger tid og rutine.

Nettopp internasjonal erfaring på toppnivå er ett av kravene som NHF setter. Det er flere krav, ifølge Langerud.

En ny landslagstrener skal ikke bare trene herrelandslaget, men også være en overordnet sjef for fire yngre lag på herresiden 94-, 96-, 98- og rekruttlandslaget.

- Vi ønsker en trener som skal ta ansvaret for alt på herresiden, slik at vi får en rød tråd, sier Langerud.

Landslagssjefen blir leder for teamet, som vil bestå av trenere- og støtteapparat for de enkelte lagene.

Omfattende

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno, som håper at bærumslaget tar seriegull nummer tre i kveld, er redd oppgaven som legges til en ny landslagstrener er for stor.

- Den er veldig omfattende, og man trenger også andre egenskaper enn «bare» det å være landslagstrener, ikke minst organisatoriske ferdigheter. Jeg vil tro at Berge er aktuell, men at han også har sine krav for å fortsette, sier Skarpsno.

- Dette er en prøvetid for meg og landslaget. Vi må begge se om det er match. Det er riktig av NHF å sondere terrenget. Stillingen som landslagssjef er attraktiv, sier Berge selv.

- Jeg har bare en jobb til juni.

Christian Berge skal lede Elverum i avgjørende oppgjør om seriegullet i kveld. Han har 63 landskamper og mange år som proff i tysk og dansk håndball.