Ikke mange fotballeksperter trodde på nytt seriegull til Molde i år. Laget tok gull i 2011 og 2012, mens fjorårssesongen ble reddet av cuptriumfen mot Rosenborg. I serien havnet laget på 6. plass, 19 og 18 poeng bak Strømsgodset og Rosenborg. Laget mistet "hele" trenerapparatet og spillere som Jo Inge Berget og Mads Møller Dæhli. I løpet av året har Even Hovland og Magne Hoseth forsvunnet, samt at Joshua Gatts kneskader har holdt han borte fra banen hele sesongen. Men tabellsituasjonen er helt snudd på hodet. Fire serierunder før slutt er Molde seriemestere og Rosenborg og Strømsgodset er et hav bak.

Det er bare å ta av seg hatten for det Tor Ole Skullerud og Geir Bakke har gjort med Molde FK.

Laget har i år framstått bedre enn noensinne. Det har liksom aldri vært noen tvil. Fra første serierunde mot Vålerenga, til de lå under 1-0 mot Viking lørdag ettermiddag. Jeg var sikker på at det ble minst uavgjort i Stavanger og at Bjørn Bergmann Sigurdarsson sikret seieren, var bare fortjent. Laget har nå 24 kamper på rad i ligaen uten tap og tar vi med cupen får vi en rekke på 30 kamper. Og flere skal det bli. Men først og fremst fortjente dette laget å avgjøre ligaen tidligst mulig.

Det er heller ingen tvil at spillerne og trenerne fortsatt har mye å se fram til resten av året. De ønsker nok sterkt å forlenge seiersrekka i serien, men ikke minst skal de spille cupfinale seint i november. Sist et lag tok "The double" i Norge var i 2003, og det er lenge siden et lag har vært så suverent at de har fortjent det. Men det gjør Molde FK. De fortjener det veldig.

IMPONERT: Knut Lillebakk (til h.) tar av seg hatten for den jobben Tor Ole Skullerud har gjort som Molde-trener. Foto: Erik Birkeland

Mange har kritisert nivået på norsk fotball. Kanskje med rette, om man sitter på urealistiske forventninger, men at Moldes suverene seiersgang i eliteserien skyldes dårlig kvalitet på de andre lagene, er bare tull. Jeg tror norsk fotball aldri har sett en bedre stall og bedre spillere på et norsk lag enn det Molde FK har hatt i år. Selvsagt er det en stor skuffelse i årets sesong at det ikke ble videre spill i Europa. Og det irriterer nok Skullerud mye. Sikkert like mye som tapet mot Odd i andre serierunde. I tapet mot ukrainske Zorya viste Molde at de fortsatt har steg å ta. Heldigvis. Ja, de var bedre enn ukrainerne og hadde fortjent å gå videre. Men nivået på lag fra andre nasjoner er høyere enn de fleste tror. Og at Molde viste seg såpass klart bedre enn et lag fra Ukraina, vitner bra for framtida. For Molde har et ungt lag og de kommer bare til å bli bedre.

At laget kommer til å befeste sin posisjon i Norge, tviler jeg ikke på. Alt er så bunnsolid i klubben. Administrasjonen med fotballfolk i de fleste posisjoner, trenerapparatet som ikke viker en tomme fra planene, spillergruppa med unge sultne spillere og en gjennomført fornuftig måte å drive en fotballklubb på. Men laget må også ta steg i framtida. Og da handler det om spill i Europa. Flere spillere kommer til å forlate klubben etter årets sesong. Det bekymrer meg ikke. For dagens trenere har vist at nye og riktige spillere bare gjør laget enda bedre. Men akkurat nå er det ikke framtida det handler om. Den får klubben jobbe med i det stille selv. Nå skal laget avslutte en parademarsj med fire seriekamper og en cupfinale. For en herlig følelse de må ha i dag. Og det fortjener de.

Gratulerer fra meg til alle spillere, trenere og folk i klubben. Jeg er glad dere gjør det til en vane.