KØBENHAVN/OSLO: Mannen som er siktet for drapet på norske Vera Vildmyren (42) i København, tilsto drapet da han torsdag kveld ble avhørt av dansk politi.

58 år gamle Marian Clita meldte seg onsdag for svensk politi i Malmö og innrømmet at det var han som sto bak drapet på den norske kvinnen. Han ble torsdag utlevert fra Sverige til Danmark.

Den formelle prosessen for utlevering ble fullført tidlig torsdag ettermiddag, før dansk politi dro til Sverige for å hente mannen. Clita satt torsdag kveld i avhør.

— Clita har i avhør tilstått at det var han som drepte den norske kvinnen, sier politiinspektør Ove Dahl i København-politiet til Ritzau.

- Riktig mann

Vera Vildmyren, som var kabinansatt i SAS, ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag. Overvåkingskameraer i hotellet fanget opp bilder av den etterlyste 58-åringen og ga politiet viktige spor i etterforskningen.

— Vi er sikker på at vi har riktig mann, og han vil bli siktet for drap, sier politikommissær Henning Schou Koefoed.

Clitas advokat, Mariana Stefan, reagerer med vantro på drapet.

— For meg er det uforståelig at han har gjort dette. I fengselet fikk han gode attester fordi han var så rolig og oppførte seg så bra. Han ble prøveløslatt fordi han oppførte seg så bra, sier advokat Mariana Stefan på telefon fra Romania til VG Nett.

Varetektsmøte fredag

Rumenske Clita vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag formiddag. Politiet vil be om en varetektsperiode på 27 dager, det lengste man har anledning til, opplyser politikommissæren. Det er så langt ikke klart hva slags restriksjoner politiet vil be om under fengslingsmøtet, som finner sted i dommervakten ved politihuset i København.

Politiet har opplyst at den 42-årige kvinnen ble drept med stump vold og at hun også hadde stikkskader da hun ble funnet på hotellrommet.

En rekke vitner er avhørt i saken, og etterforskningen fortsetter.

Familien til den drepte kvinnen fra Lunner i Oppland kom fredag til København, skriver VG Nett.

Drapsdømt

Clita er tidligere dømt for drapet på en regimekritiker i Romania i 1985, men dansk politi har foreløpig ikke fått en offisiell bekreftelse på denne dommen. Drapet skal ha skjedd mens Clita sonet en straff for tyveri og innbrudd og delte celle med offeret.

Dommen på 20 års fengsel ble imidlertid halvert til ti år på grunn av god oppførsel, skriver flere rumenske aviser, ifølge Ekstra Bladet.