ISTANBUL: Demonstrantene rettet også sine protester mot den israelske blokaden av det palestinske området.

Også i Sør-Korea ble det lørdag arrangert en demonstrasjon mot Israels væpnede aksjon mot et skip som var på vei til Gaza med nødhjelp tidligere denne uken. Foto: Scanpix

I Tyrkia har Israels operasjon mot skipskonvoien tidligere denne uken ført til skarpe politiske reaksjoner og en rekke demonstrasjoner i tyrkiske byer. Lørdag møtte 5.000–10.000 mennesker opp for å fordømme Israels aksjon, som kostet ni tyrkere livet.«Jo lengre vi tier, jo større blir massakren», sto det på et banner i demonstrasjonen.

I London var flere tusen mennesker samlet utenfor statsministerboligen i Downing Street for å vise sin motstand mot voldsbruken og blokaden av Gazastripen. Demonstrantene satte etter hvert kursen mot Israels ambassade i byen.

I Berlin ledet de mange tyskerne av tyrkisk opprinnelse an i demonstrasjonstoget, som samlet omkring 5.000 mennesker.

«Palestinerne har rett til å eksistere», «Israel dreper sivile» og «Hjelp Gaza», sto det på bannerne i den tyske hovedstaden.

I Oslo var rundt 600 mennesker samlet for å protestere mot Israels operasjon. Nidal Hejazi og Espen Goffeng, som var om bord i skipet hvor de hardeste sammenstøtene foregikk, holdt appeller utenfor regjeringskvartalet.