HAUGESUND: Kinosjefen i Kristiansand er på Filmfestivalen i Haugesund i disse dager. I går var det verdenspremiere på «Pushwagner», Even Benestads dokumentar om kunstneren Terje Brofos, bedre kjent som Pushwagner. Og etter filmen var det premierefest, der man kunne se nærmere på Pushwagners kunst.

Alle kinosjefene i Norge var invitert, og vi fikk hvert vårt lodd der premien var et trykk fra Pushwagner. Jeg var den heldige som ble trukket ut, og det var jo kjempegøy. Det er et flott og verdifullt kunstverk, og har en artig historie , sier Bjorvatn til fvn.no.

Da Bjorvatn var på vei opp til Pushwagner for å motta premien, angret kunstneren og ville beholde trykket selv.

Men så han at jeg skulle få beholde trykket på en betingelse, og det var at det måtte henge på dass , sier Bjorvatn og ler.

Så nå er det hjem å slå opp en spiker på do?

– Tja, jeg må avtale med kona først, sier han og ler igjen.

Filmen om Pushwagner har fått mye omtale i media, og det er stilt store forventninger til den. Bjorvatn mener filmen innfrir.

Dokumentar på kino er vanskelig, men Benestad har klart det før. Jeg mener denne er like bra som «Alt om min far». Filmen er hypet, og fyren er jo superspesiell. Men det er også en trist historie, for Pushwagner er tydelig preget av alkoholisme og rusmisbruk. Men de har fått frem mennesket Pushwagner i filmen , skryter kinosjefen.