Statsadvokat Cyrus Vance vil be om at saken blir avvist, skrev avisen mandag med henvisning til «en person som er orientert om saken». Strauss-Kahn, tidligere sjef for Det internasjonale pengefondet IMF, skal tirsdag møte i retten i New York.Han er blitt beskyldt for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et New York-hotell. New York Times betegner etterforskningen av saken som en av de mest oppsiktsvekkende byen har opplevd på flere tiår — og nå ser den ut til å ende med henleggelse.

Det betyr at det ikke blir avklart hva som egentlig skjedde mellom Strauss-Kahn og stuepiken Naffisatou Diallo på Sofitel-hotellet i New York 14. mai i år. Ord står mot ord, og Diallo fastholder sin forklaring.

— Hun er svært deprimert over den vendingen saken har tatt, hun vil ha rettferdig behandling, sier advokaten Kenneth Thompson. Han anklager statsadvokat Vance for å ha behandlet Diallo «mer som en tiltalt enn et offer».

Ifølge jurister i New York har påtalemyndigheten tre valg. Den kan be om at saken blir lagt til side, den kan be om at saken etterforskes videre med tanke på at det skal reises tiltale - eller den kan be om at avgjørelsen utsettes, for å gi tid til ytterligere undersøkelser. (©NTB)