STORSLAGEN NATUR: "Flukt" viser mye spektakulær, norsk natur. Her ser vi hovedrolleinnehaver Ingrid Bolsø Berdal ved en scene spilt inn ved Gloppedalsura, som regnes som Nord-Europas største steinur. Foto: Filmweb
HOVEDROLLE: Ingrid Bolsø Berdal spiller bandelederen Dagmar. ?Ingrid leverer nok en glimrende rolletolkning, og befester sin posisjon som actiondronningen i Norge, sier produsentene Are Heidenstrøm og Martin Sundland. Foto: Filmweb
ACTION: Det er mye action i "Flukt". Her ser vi Hans Jacob Sand og Tobias Santelmann i en scene fra filmen. Foto: Filmweb

— Opp i mot 60 land har kjøpt filmen uten å ha sett den helt ferdig, så vi tør å håpe på mye publikum, sier Tobias Santelmann til Fædrelandsvennen.

Skuespilleren, som er fra Spangereid i Lindesnes, er med i actionfilmen "Flukt" som har norgespremiere på fredag. Santelmann gikk rett fra "Kon-Tiki"-opptak til innspillingen av "Flukt".

— Jeg fikk rollen mens jeg spilte inn "Kon-Tiki". Mellom noen opptak på Malta prøvespilte jeg via en Iphone. 36 timer etter siste opptak på Maldivene var jeg på plass i Sirdal. Forskjellen var ganske stor, fra å være på en liten flåte i to og en halv måned, til å ha skog, fjell og steinrøyser som location, forteller Santelmann.

Fra gjengen bak "Fritt Vilt"

RØVER: Tobias Santelmann har opplevd suksess med "Kon-Tiki", der han spilte en av Thor Heyerdahls flåtemenn. I "Flukt", som er fra 1300-tallet, spiller han Arvid, ett av medlemmene i røverbanden. Foto: Filmweb

Filmen er et actioneventyr fra Norge på 1300-tallet, laget av gjengen bak "Fritt Vilt"-filmene. Ei ung jente blir tatt til fange av en røverbande, men klarer å rømme. Flukten blir oppdaget, og banden tar opp jakten. Utover det er Santelmann svært tilbakeholden med informasjon om filmen.— Jeg er redd for å si for mye. Vi er veldig sparsommelige med å fortelle for mye om slike spenningsdrivende filmer. Jeg har aldri vært med i en slik type film før, men de (produsentene Martin Sundland og Are Heidenstrøm og regissør Roar Uthaug, red.anm.) er gode på dette. De har funnet formelen for å lage spenningsfilm, sier skuespilleren, som spiller rollefiguren Arvid, ett av bandemedlemmene.

— Det er ikke så mange skuespillere med i filmen. Jeg har ikke en hovedrolle, men en birolle. Og det var flere opptaksdager med "Kon-Tiki", sier Santelmann hemmelighetsfullt.

Solgt til 60 land

Ingrid Bolsø Berdal, kjent fra filmene "Fritt Vilt" og "Sønner" og tv-serien "Kodenavn Hunter", spiller hovedrollen som bandelederen Dagmar, mens nykommeren Isabel Andreasen spiller Signe, ungjenta som rømmer fra banden. En "work in progress"-versjon av "Flukt" ble vist under årets filmfestival i Cannes. Det har resultert i stor interesse fra utlandet, og allerede før den norske kinopremieren er filmen solgt til rundt 60 land.

— Det er utrolig hyggelig at "Flukt" fungerer så godt over hele verden. Vi tror kombinajsonsen av historisk actioneventyr med sterke karakterer og en spektakulær, norsk natur er viktige grunnen til utenlandssuksessen, sier produsentene Are Heidsenstrøm og Martin Sundland i en pressemelding.

Filmen er spilt inn i fjellområdene i Sirdal, samt ved Gloppedalsura, som regnes som Nord-Europas største steinur, og Vøringsfossen.

STORSLAGEN NATUR: "Flukt" viser mye spektakulær, norsk natur. Her ser vi hovedrolleinnehaver Ingrid Bolsø Berdal ved en scene spilt inn ved Gloppedalsura, som regnes som Nord-Europas største steinur. Foto: Filmweb