Norske myndigheter mener at Abdul Rauf Mohammad fra Drammen utgjør en trussel mot norske og allierte interesser. Blant annet fordi han skal ha oppfordret til hellig krig i TV-sendinger på internett. Tidligere denne uken instruerte Justisdepartementet utlendingsmyndighetene til å sende Mohammad varsel om utvisning fra Norge. Mohammads advokat, Shahzad Nazir, sier til Drammens Tidende at norske myndigheter har misforstått når de sier at Mohammad oppfordrer til hellig krig, jihad, i TV-sendinger på internett.

— Han har holdt foredrag i forhold til praktiske og religiøse temaer. Det kan ha vært tilhørere der som har spurt etter og bedt om retningsveiledende svar når det gjelder jihad. Min klient har aldri oppfordret til jihad, og det finnes heller ingen dokumentasjon på dette, sier Nazir.

Shahzad Nazir sier at norske myndigheter ikke har grunnlag for å sende Mohammad ut av landet, og ønsker at myndighetene skal henlegge saken mot den tidligere Taliban-ministeren.

— Han har aldri sagt at han oppfordrer til jihad, dommen mot han er ikke alvorlig nok til at utvisning kan skje, og han har fått innvilget asyl i Norge. (©NTB)