Det ble ikke satt av penger til slettmeg.no på statsbudsjettet for neste år. Tjenesten som har fått nærmere 8 000 henvendelser stod dermed i fare for å bli lagt ned, skriver Aftenposten.no.

En stor andel av de som har henvendt seg er folk som har blitt mobbet på nett eller fått bilder på avveie, og har ikke visst hva de skulle gjøre for å bli kvitt dette.

Tjenesten, som koster 3 millioner kroner i året å drifte, har så langt hatt tilhold hos Datatilsynet.

Ramaskrik

Muligheten for at slettmeg.no kunne bli lagt ned har ført til ramaskrik fra mange hold — alt fra Barneombudet til politiet har engasjert seg.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud har nå bestemt at slettmeg.no skal beholdes, men flyttes til Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), som er en del av regjeringens satsing på informasjonssikkerhet.

— Vi har bestemt oss for å videreføre slettmeg.no, som så langt har vært et prosjekt. Denne aktiviteten ligner mye på det Norsis ellers driver med og vi ser at det kan gi synergieffekter. Vi har derfor valgt å legge den til Norsis. Datatilsynet har jo også ellers sagt at dette ikke er en del av deres lovmessige arbeidsoppgaver, sier hun.

Mindre enkeltsaker

Hun varsler også endringer i tjenesten.

— Vi klarer ikke å få til så mye en-til-en oppfølging, en så stor grad av enkeltsaker, som tidligere. Men vi viderefører hoveddelen av tjenesten med oppskrifter og veiledning som folk kan bruke for å løse problemet.

De må ta mer ansvar selv, sier Aasrud som imidlertid understreker at det ikke vil bli helt umulig å få personlig hjelp, men da først og fremst i de vanskeligste sakene.

Facebook

Hun har tidligere prøvd å få med Facebook til å finansiere tjenesten uten at det så langt har ført frem.

— Facebook har tatt initiativ til en rundebordskonferanse med flere aktører, noe som er er positivt. Vi prøver å få til det så fort som mulig. Vi mener bransjen har et stort ansvar her og derfor må engasjere seg.