Heller ikke de seks lagmannsrettene får sakene unna i tide, ifølge Domstoladministrasjonens statistikk for 2014, skriver VG. Det er første gang på ti år.

Samlet bruker domstolene i gjennomsnitt seks og en halv måned i gjennomsnitt på å behandle straffesaker. Det er mer enn dobbelt så mye som Stortinget har satt som mål. For tingrettene er gjennomsnittet 93 dager, noen dager mer enn kravet.

Sør-Østerdal tingrett i Elverum er raskest, og greier å behandle sakene innen 30 dager. Domstolene med lengst behandlingstid er Øvre Romerike tingrett og Nordhordland tingrett, som bruker 156 dager.

— Selv om tingrettene behandlet flere saker enn tidligere klarer de likevel ikke helt ta unna for økningen, sier Domstoladministrasjonens direktør Sven Marius Urke til avisen. Han mener det må mer penger til for å få sakene fremmet og avgjort.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) skal møte Domstoladministrasjonen til uken. Han vil der ta opp hvorfor domstolene ikke når målene og be om en plan for hvordan kravene kan oppfylles, sier han til avisen. (©NTB)