Jacobsen ble bare fjerde beste norske hopper i det siste rennet i Willingen søndag. Teknikken har ikke stemt helt, slik at han måtte ta noen lure grep.

Tirsdag seiret han foran Anders Fannemel og Rune Velta. Det var Ringkollen-hopperens fjerde NM-tittel i storbakken. Han har også to NM-gull fra normalbakke.

— Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg har gjort noen endringer siden Willingen. Hva det går ut på får være min hemmelighet, men jeg fikk flyttet vekta litt lenger framover. Slik kommer jeg bedre over skiene og kan fly lengre. Det kunne ikke passet bedre med verdenscup i stor bakke til helgen og veldig stor bakke helgen etter, sa Jacobsen.

— Med unntak av den første kongepokalen, som var veldig stas, er nok denne den som kommer høyest opp. Det er på grunn av nivået blant de gutta som kom nærmest. Nå kommer vi rett fra verdenscupen, der Fannemel er blant de beste, og Velta ble nummer to sist. Da er det gøy å hoppe fra dem i finaleomgangen, sa Jacobsen.

Jacobsen lå på 2.-plass etter første omgang, og hadde 2,7 poeng opp til ledende Rune Velta. Som nest siste hopper klemte Jacobsen til med rennets lengste svev på 135 meter, og han kom opp i 297,6 poeng. (©NTB)