Drama/gangsterfilm

USA 2013

Regi: David O. Russel

Manus: David O. Russel, Eric Singer

Skuespillere: Christian Bale, Jeremy Renner, Amy Adams, Bradley Cooper, Robert De Niro, Jennifer Lawrence

Aldersgrense: 11 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Pupper, lår, tupeer, guttepermanent og gangstere er bare litt av hva du får servert i "American Hustle".

Supersvindleren Irving Rosenfeld (Christian Bale) og hans vakre og utspekulerte partner Sydney Prosser (Amy Adams) livnærer seg på å gi folk falske lån, og de gjør det ganske bra helt til FBI banker på døra.

Paret blir presset av den intense og suksesshigende FBI-agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper), som vil klatre på karrierestigen ved å fakke samtlige korrupte politikere og ta ned mafiaen i samme slengen. Irving skjønner selvfølgelig at dette må gå galt, og legger sin egen plan.

Filmen er nominert til ti Oscar-priser inkludert for beste film, beste mannlige og kvinnelige hovedrolle. Den har også vunnet tre Golden Globe-priser, og det er absolutt fortjent. Christian Bale med sin ølmage og kraftige hentesveis er ene og alene verdt kinobilletten. Amy Adams og Jennifer Lawrence er fantastiske, og Bradley Cooper med hjemmepermanent – trenger jeg å si mer?

Selve plottet er også interessant, og er inspirert av sanne hendelser. Den er litt lang, men handlingen er både kompleks og underholdende nok til å tåle det. Så gjenstår det å se om de får med seg noen priser hjem på søndag.