Premiere: Fredag 28. august på Netflix, 10 episoder

Regi: José Padilha

Serieskapere: Chris Brancato, Carlo Bernard, Doug Miro

Skuespillere: Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Joanna Christie, André Mattos

«Narcos» baserer seg på sanne hendelser rundt oppblomstringen av kokainsmuglingen på 1980-tallet under ledelsen av Pablo Escobar, og hvordan andre smuglere kastet seg inn i leken og dannet det første kartellet.

Serien viser hvordan det hele startet og hvordan kokain-smuglerne nesten over natten hadde mer penger enn de noen gang kunne ha forstilt seg, eller klarte å håndtere.

Den forteller også historien om politimennene som prøvde å bekjempe dem, og det politiske spillet rundt narkotikaens inntog i Amerika.

I tillegg kommer vi under huden på de involverte på begge sider av maktkampen, noe som gir karakterene og serien kjøtt på beina.

Skuespillerne imponerer også, spesielt Boyd Holbrook i rollen som narkotikapolitimannen Steve Murphy og Wagner Moura som Pablo Escobar.

Scenene veksler mellom fiksjon og innslag av faktiske bilder og videoklipp fra virkeligheten, noe som fungerer bra og tilfører troverdighet til historiens autentisitet (anmeldelsen baserer seg på de to første episodene).

Den unge politimannen , Murphy, brukes også som fortellerstemmen og guider oss gjennom datoer og kompliserte hendelser, noe som gjør historien lettere å forstå. Stemmen hans, og det faktum at han selv står midt i kampen, tilfører det hele en ekstra nerve.

Rett og slett en utrolig spennende, interessant og vellaget serie du fort kan bli hekta på.