En 43 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet på Notodden i Telemark. Mannen tok selv kontakt med politiet klokken 00.21 natt til torsdag og meldte fra.— Den siktede er brakt inn til sentralarresten, og vi følger opp ham på vanlig vis. Etter hvert ønsker vi å tilby ham politiavhør, sier visepolitimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt til NTB.

En mann i 20-årene ble funnet død i en firemannsbolig på Notodden da politiet ankom åstedet. Den avdøde er ennå ikke formelt identifisert.

— Vi har ennå ikke fått brakt på det rene identiteten til den avdøde, men vi jobber ut ifra en formening om at vi vet hvem dette er, sier Karlsen.

Det lokale politiet har bedt om teknisk bistand fra Kripos, og etterforskerne er forventet å ankomme Notodden i løpet av torsdag formiddag. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, men har brakt inn flere personer til avhør.

— Det dreier seg om en firemannsbolig, og det var personer til stede i noen av de andre leilighetene. Disse personene gjennomfører vi nå vitneavhør av, opplyser visepolitimesteren.

Han ønsker foreløpig ikke å oppgi hvordan avdøde ble drept, men forteller at politiet har funnet en gjenstand som de setter i forbindelse med selve drapshandlingen.

Den siktede 43-åringen har ennå ikke fått advokat, men har ytret ønske om hvem han ønsker skal forsvare ham. (©NTB)