Partiledelsen i KrF møtte tirsdag pressen for å redegjøre om helgens landsmøte og de viktigste partisakene. Mye kom imidlertid til å dreie seg om hvem som kan samarbeide med hvem, og under hvilke betingelser.— Det er veldig stor utålmodighet i KrF for å få skiftet ut de rødgrønne. Men KrF vil ikke støtte en regjering partiet selv ikke er med i, fastslo Høybråten.

Dermed takket han klart nei til rollen som garantist for en Ap-regjering, en av flere mulige konstellasjoner etter valget. SV er det ikke under noen omstendighet snakk om å samarbeide med, heller ikke Frp. KrF vil ikke gå i regjeringssamarbeid med fløypartiene, enten det er til høyre eller venstre.

Høybråten understreket at KrF vil gjøre sitt for at det kan dannes en ikke-sosialistisk regjering, dersom det blir et ikke-sosialistisk flertall etter valget.

— Men hvis det ikke går, hvis vi ikke får gjennomslag for våre saker, går vi i opposisjon. Og det skal være en konstruktiv og aktiv opposisjon. Vi kommer ikke til å gjemme oss i et kott på Stortinget, sier partilederen. (©NTB)