Hovedkomiten for markeringen varSten Sørensen, Hans Fredrik Grøvan og Dag Øyvind Juliussen. Det var en støtte og solidaritetsmarkering for Israel og det jødiske folk. 70 pastorer og ledere fra forskjellige organisasjoner var med og inviterte til markeringen.

Markeringsmarsj

Det var markeringsmarsj fraEidsvolls plass til Rådhusplassen hvor Siv Jensen holdt appell. Hans Fredrik Grøvan (leder av Israelsvenner på Stortinget), Israels ambassadør, og en palestina-arabisk pastor fra Nasereth, Dag Øyvind Juliussen, fra Internasjonale Kristne Ambassade, holdt taler. Alle tok opp antisemittismen som er økende i vårt eget land og i Europa. De påpekte at jødene må ha samme rett til å leve under samme forhold som andre folkeslag. Den siste norske holocaustoverlevende, Samuel Steinmann, som nettopp var gått bort, ble av flere kommentert i sine taler. Det var frisk musikk og sang mellom talene.

1500 deltok

Det kom 7 fulle busser inn til markeringen fra store deler av Sør-Norge deriblandt en buss fra Kristiansand. En mengde mennesker kom i tillegg i privatbiler, med fly og tog fra hele landet. Det ble av NTB anslått til ca 1500 mennesker som deltok i markeringen.

Det var ro og orden under hele markeringen, men et stort oppbud av politi. Dette var ikke en demonstrasjon, men en markering for Israel.

Motdemonstrasjon

Det var en «motdemonstrasjon» for palestina-araberne. Ifølge NTB var det ca 50 mennesker på den demonstrasjonen. Det kom en del støy og bråk fra demonstrantene. Det er merkelig at palestina-araberne alltid må skrike og brøle så høyt for å markere seg. På en plakat stod det: Israel ut av Palestina. Dette er jødehat, noe som kan føre til et nytt holocaust. Det er skremmende at sympatisører med palestina-araberne går inn for å utslette Israel og jødene. Jødene har rett til å leve trygt i sitt eget land.