National Oilwell Varco Norway (NOVN) opplyser i en pressemelding at produksjonsvirksomhetene på Hjelset like utenfor Molde og i Søgne utenfor Kristiansand vil bli nedlagt.

— I tillegg til de cirka 1.500 fast ansatte og innleide som allerede har fått sitt arbeidsforhold avsluttet i den første nedbemanningen, vil 900 fast ansatte motta oppsigelse i denne runden, opplyser selskapet.

Selve tallet har vært kjent for de tillitsvalgte en stund allerede, men det er fryktelig høyt, og skuffelsen er stor i et selskap som nå blir mer enn halvert.

— Det er klart at dette er et svært høyt tall. Vi har vært med på en ganske tøff runde allerede, så jeg skjønner at våre medlemmer synes dette er veldig tøft. De har levd veldig lenge med usikkerhet siden forrige kuttrunde startet i mai/juni. Nå blir det bare enda mer usikkerhet, sier hovedtillitsvalgt Kaspar Frengstad i Industri Energi til NTB.

Selskapet opplyser at det vil bli gjennomført organisatoriske og strukturelle endringer. Mandag fikk de ansatte beskjed om oppsigelsene på epost. Hele denne uken legges det opp til informasjonsmøter der representanter for ledelsen i NOVN vil være til stede. (©NTB)