FBI mener paret var blitt radikalisert «en god stund» før angrepet. Under etterforskningen har det blitt funnet et arsenal av våpen, inkludert tolv rørbomber, i ekteparets leilighet.

Ifølge offentlige dokumenter skal de ha få fått våpen fra Enrique Marquez, som fikk sitt hus ransaket i helgen og er forhørt av politiet. I fjor giftet han seg med Mariya Chernykh. Hennes søster er gift med broren til Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone, Tashfeen Malik, utførte drapene i San Bernardino.

Våpnene tyder på at flere angrep var under planlegging, men det er ukjent hva slags mål dette kan ha vært, ifølge etterforskerne. Tidligere har tjenestemenn i USA overfor Reuters opplyst at de to angriperne hadde vært i kontakt med islamister i Europa og USA som var under etterforskning av FBI. De kommuniserte med folk med ekstremistiske synspunkter i Los Angeles-området. Politiet har fått bekreftet dette via elektronisk kommunikasjon, melder MSNBC.

Farook og Malik ble drept i sammenstøt med politiet noen timer etter at de to hadde gått til angrep på en samling av Farooks arbeidskolleger i byen San Bernardino øst for Los Angeles onsdag i forrige uke. (©NTB)