Tore Hordnes, som har vært visepresident under Hansen i flere perioder, overtar som øverste sjef i styret, melder Norges Friidrettsforbund. Hordnes har faktisk vært visepresident i alle årene i Hansens presidentperiode.

— Jeg skal fortsette å jobbe for friidrettens beste i Norge, og er sikker på at Hordnes vil bli en leder som vil styre og utvikle friidretten med stø hånd fremover. Siden jeg ble valgt til leder for friidretten i Europa har dette tatt mye av min tid, og Hordnes har allerede tatt ansvar for mange av mine oppgaver, sier Hansen.

Ved siden av at han ble president i EA kom han også inn i styret i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), og det er den internasjonale organisasjonen som har anbefalt at områdepresidenter ikke også sitter som ledere i sine nasjonale forbund.

Svein Arne Hansen, som tidligere ble kalt «Bislett-Hansen» på grunn av at han var en ubestridt leder for Bislett Games i mange, kom inn som friidrettspresident i 2003. Han har svært lang fartstid.

Stort sett han har vært en stø og forutsigbar leder. Det har ikke vært mye bråk og uro innenfor friidretten i Hansens tid, men en episode i forbindelse med superligaen i Russland i sommer, kastet noen mørke skyer over både ham og styret. (©NTB)