Foreløpige prøveresultater fra Mattilsynets overvåkingsprogram gir grunn til mistanken. Den aktuelle gården og to berørte besetninger er båndlagt for å hindre en eventuell smittespredning, opplyser Mattilsynet.

Prøvene fra den ene såkalte kontaktbesetningen var negativ. I løpet av uke 15 venter tilsynet svar på prøvene fra den andre kontaktbesetningen samt gården det opprinnelig er mistanke til.

Så langt er det uklart om det er en sammenheng mellom mistanken og den tidligere påviste MRSA-smitten i Midt— og Nord-Norge. Totalt er det påvist MRSA-bakterier i 15 svinebesetninger.

— Dersom prøven er positiv, vil det bli foretatt sanering ved den berørte gården. Det vil si fullstendig desinfisering av gården og nedslakting av alle dyrene, sier seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet, Karen Johanne Baalsrud.

MRSA-bakterier er betegnelse for gule stafylokokkbakterier som har utviklet motstand mot flere typer antibiotika. Mattilsynet opplyser at det ikke er farlig å spise svinekjøtt som bli varmebehandlet på vanlig måte. (©NTB)