Bildet av den døde treåringen, Aylan Kurdi, som var skylt opp på stranda i feriebyen Bodrum, har spredt seg verden over som en illustrasjon på flyktningkrisen.

I en artikkel i The Ottawa Citizen ble det meldt at guttens familie hadde prøvd forgjeves å slutte seg til slektninger i Canada i forkant av drukningen, og myndighetene ble kritisert for ikke å ta inn flere syriske flyktninger.

Påstandene blir nå avvist av canadiske myndigheter.

— Det er ikke registrert noen søknad fra Abdullah al-Kurdi (guttens far) og hans familie, opplyser immigrasjonsdepartementet i en pressemelding.

Departementet bekrefter imidlertid å ha mottatt en søknad fra guttens onkel, men den ble ikke innvilget på grunn av manglende opplysninger.

Dette er i ettertid også blitt bekreftet av guttens tante, som var opphavet til den opprinnelige artikkelen i The Ottawa Citizen.

Tre år gamle Aylan Kurdi druknet da gummibåten han satt i kantret under overfarten til den greske ferieøya Kos. Faren til gutten, Abdullah Kurdi, var den eneste i familien på fire som kom fra ulykken i live. Også guttens fem år gamle bror Galip og moren Rehan (35) druknet. (©NTB)