Norge er blant de kun seks landene som søndag 17. mai får framføre sine bidrag under konserten «Pop Meets Opera» i ærverdige Wiener Staatsoper. Tilhørerne får presentert en versjon av «A Monster Like Me» med akustisk gitar og strykere.

På scenen søndag står artister fra både pop— og operaverdenen. Fjorårets vinner, den østerrikske dragartisten Conchita Wurst, skulle opprinnelig ha sunget duett med Plácido Domingo, men den legendariske 74-årige spanske tenoren måtte dessverre avlyse av helsemessige årsaker. Isteden kommer peruanske Juan Diego Flórez, som av flere regnes som den beste tenoren i verden i dag.

Matinékonserten søndag strømmes direkte på nett, og senere på nasjonaldagen vises den i opptak på NRK.

Låten lå i en skuff

Det var ikke gitt at balladeduetten «A Monster Like Me» skulle bli et bidrag i Eurovision Song Contest.

– Dette er en låt som jeg skrev for to-tre år siden, og så har den ligget i en skuff og godgjort seg litt. Jeg var usikker på i hvilken sammenheng jeg skulle gi den ut, og så har jeg ventet på riktig øyeblikk, forteller låtskriver Kjetil Mørland til NTB.

Sangen var skrevet som en duett, og etter å ha sett henne på The Voice i 2013 tok Mørland kontakt med Joanna Deborah Bussinger, eller Debrah Scarlett som er navnet hun opptrer under.

– Hun har et kult særpreg i stemmen, som passer låten veldig, skryter låtskriveren av sin duettpartner.

Skeptisk da han ringte

Da Mørland ringte, var Debrah Scarlett på turné i Sveits – og hun var ganske så skeptisk.

– Jeg visste ikke hvem han var, og heller ikke om det var en seriøs forespørsel, røper hun.

De neste dagene gikk med til å høre på låten, søke på nett for å finne ut hvem Kjetil Mørland var og en Skype-samtale for å se om han var en «OK fyr». Etter en stund var den norsk-sveitsiske artisten ikke lenger i tvil.

– Jeg forelsket meg veldig i melodien og i hele konseptet, sier hun.

Ambivalent forhold

Begge de norske artistene innrømmer uten problemer at de selv har hatt et ambivalent forhold til Melodi Grand Prix og Eurovision.

– Det er først nå jeg egentlig har fått øynene opp for hvor stort Grand Prix er. Vi får kommentarer fra hele verden på musikkvideoen på YouTube. Det er ikke bare Europa, men land som Colombia og Vietnam, forteller Kjetil Mørland.

I forkant av den internasjonale finalen har de to opptrådt blant annet på store Eurovision-arrangementer i London og Amsterdam.

Parodiert

Hjemme i Norge har Mørland & Debrah Scarlett kanskje fått aller mest oppmerksomhet forNRKs parodi, som spiller på at ingen vet hvem de to er – og at hun ikke engang husker duettpartnerens navn.

– Vi lo godt da vi så den, sier Kjetil Mørland, som kan fortelle at de to opplever å bli snikfotografert med mobiltelefon av folk på trikken, samt at en hel del vil ha autografer.

– Det har ikke vært spørsmål om signatur på rumpe eller pupp ennå. Jeg har ikke noe imot det, altså, bedyrer Debrah Scarlett.

– Vi har et veldig sivilisert publikum, tror jeg, legger Mørland til.