— Alle disse er saker som er anmeldt i 2016. Vi utelukker ikke at det vil bli opprettet flere saker, opplyser politiadvokat Jorild Steindal til VG.

Det var i juni at 11 kvinner og menn fra Tysfjord sto fram med sine overgrepshistorier i avisa. Blant de 31 sakene som nå etterforskes, er det snakk om voldtekter av barn og voksne, seksuell omgang med barn under 14 år og seksuelle overgrep som er begått ved utnytting av stilling eller tillitsforhold.

Så langt er det snakk om rundt 20 fornærmede og 25 gjerningsmenn, opplyser politiet. Politiet har så langt ikke avhørt noen av de antatte gjerningspersonene, og etterforskningen beskrives som omfattende.

Ifølge avisa dreier mange av sakene seg om forhold som ligger tilbake i tid, der de eldste skal ha skjedd helt tilbake på 50-tallet. Det er også snakk om overgrep som skal ha skjedd så sent som i 2016. I juli ble det kjent at det ble opprettet etterforskning i 17 nye saker hvorav tolv av sakene omfatter overgrep, fire omfatter trusselbrev og en av dem gjelder anmeldelse av den Læstadianske forsamling i Tysfjord. I august var antallet saker oppe i 22. (©NTB)