Matrosen ble sist sett i 3.30-tiden natt til tirsdag, opplyser rederiet O.H. Meling & Co. AS i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Det ble da observert at han forlot skipet. På morgenen oppdaget mannskapet om bord at han ikke hadde kommet tilbake, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til NTB.

Siem Pilot gikk til havn i Catania søndag for at mannskapet skal få hvile. Personell fra politiet og Forsvaret om bord på skipet samarbeider nå med italiensk politi og kystvakt med søk både på land og i sjøen.

Etterlyst

Den 23 år gamle matrosen er etterlyst internasjonalt av italiensk politi. Han er en av de sivile om bord og ansatt av rederiet.

– Etter at han ble meldt savnet har vi søkt i skipet, i havet og områdene rundt. Vi har hengt opp plakater med navnet hans og bilde i Catania. Vi håper vi finner ham og at dette gå bra, sier Nilssen.

Hun vil ikke spekulere på hva som kan ha skjedd med nordmannen.

– Vi holder alt åpent og håper han kommer til rette, sier hun.

Besetningen på Siem Pilot består av totalt 30 nordmenn, hvorav 20 har bakgrunn fra politiet og Forsvaret og 10 er sivile.

Utsetter nye oppdrag

Nye redningsoppdrag er utsatt inntil videre, opplyser Kripos.

Det er italiensk politi som har ansvaret for etterforskningen av forsvinningen, opplyser rederiet. Norsk politi om bord på Siem Pilot og Kripos samarbeider med italiensk politi i arbeidet.

Rederiet opplyser at matrosens pårørende, en representant fra rederiet og en sjømannsprest er på vei til Catania. De ønsker ikke henvendelser fra mediene.

Norge har bidratt i redningsarbeidet i Middelhavet siden juni i fjor, og oppdraget er forlenget til utgangen av mai neste år etter at den gjeldende kontraktsperioden med rederiet avsluttes i november.