Cecilia Brækhus erklærte seg overveldet da hun fredag stilte på pizzalunsj med klasse 3 STA på Laksevåg videregående skole.

Elevene i klassen i snitt har samlet inn 11.000 kroner til organisasjonen Bring Children From Streets, der Brækhus er ambassadør. Pengebeløpet var det høyeste på skolen, som til sammen fikk inn 205.000 kroner under en aksjon i fjor høst.

Sånt blir det premie av: Eksklusivt besøk av Bergens bokseverdensmester.

— Bare helt utrolig imponerende, sier Brækhus om den innsamlede pengesummen.

Trimmet lattermusklene

Hun storkoste seg.

— En fantastisk hyggelig lunsj, sier Brækhus, som flere ganger fikk full latterkrampe under pizzagomlingen.

— Jeg har nesten ledd meg i hjel. Det som kommer ut av munnen på disse elevene er helt utrolig, de har virkelig sørget for å trimme lattermusklene mine.

Elevrådsleder Yngvil Groth Farsund (19) satte naturlig nok pris på besøket.

— Veldig kjekt at hun tar seg tid til å henge med oss, sier hun.

Bygger klasserom i Uganda

Pengene Laksevåg-elevene samlet inn, er allerede i ferd med å endre barns hverdag i Uganda. Et skolebygg med fem store klasserom bygges utelukkende med hjelp av innsamlingspengene.

— Når dere blir gamle kan dere fortelle barnebarna at dere har vært med å gjøre en forskjell. Tusener av barn vil bruke klasserommene dere har vært med å få opp, sa Richard Kiwanuka til elevene. Han er leder i Bring Children From Streets, og en mangeårig venn av Brækhus.

— Det er helt vilt, sier Brækhus om innsamlingsbeløpet på 205.000 kroner.

Hun fortsetter:

— Det er mye penger i norsk målestokk, men du kan jo bare tenke deg hva du kan gjøre med en sånn sum i Uganda. Jeg er så dypt imponert.

- Brenner for det

Brækhus er inne i sitt åttende år som ambassadør i Bring Children From Streets. Hun mener organisasjonen når frem på en helt annen måte nå enn tidligere.

— Du kan sammenligne arbeide med idrettskarrieren min: I begynnelsen går det trått. Man banker på dører og får noen smelt i trynet, men hvis man står på og jobber kan det begynne å løsne. Den siste tiden nå har det begynt å gjøre det, vi har fått mange sponsorer og faddere, samarbeider supert med flere skoler og føler at prosjektet blomstrer, sier hun.

Leder Kiwanuka sier Brækhus er «veldig viktig» som profil for organisasjonen.

— Men det som virkelig er fint med henne, er at hun setter seg inn i prosjektene våre og har et veldig nært forhold til dem. Hun brenner for dette, sier Kiwanuka.