Norge rykket opp i Davis Cup mot svekket KyprosID: 10866332Utvidet og oppdatert med sitater.

San Marino by (NTB): Victor Durasovic slapp unna å møte den tidligere Grand Slam-finalisten Marcos Baghdatis i opprykkskampen mot Kypros i Davis Cup. Det ga norsk seier.

Lagleder Anders Håseth trodde Durasovic måtte spille mot Baghdatis, som er nummer 48 i verden. Mot Hellas spilte han doublekamp og sørget for opprykk. Det samme ville han trolig gjort mot Norge, men etter at Casper Ruud og Durasovic vant sine kamper, ble det aldri noen doublekamp.

– Det var nok en strek i regningen for dem. Jeg regner med de hadde gjort det samme om det ble doublekamp, sier Håseth til NTB.

Ubeseiret

Ruud startet dagen med å slå kypriotiske Khristos Hadjigeorgiou 6-1, 6-2. Med seier til lagkamerat Durasovic ville opprykket vært klart.

Durasovic er rangert som nummer 461 i verden, og motstander Petros Khrysokhos nummer 499. Nordmannen vant 6-2 i første sett, og sikret norsk opprykk da han vant annet sett 6-3. Det norske laget tapte ikke en eneste kamp mot sine tre motstandere, Armenia, Makedonia og Kypros i Davis Cup.

– Gutta spilte veldig bra. I dag var Victor offensiv og spilte veldig sterkt. Casper debuterte i Davis Cup og har hatt en prikkfri debut, sier Håseth.

2. divisjon

Dermed blir det 2. divisjon for Norge om ett år. De siste sesongene har de norske tennisspillerne hoppet mellom nivå to og tre. Med det unge norske laget på gang, Ruud (16) og Durasovic (18 år), tror Håseth at Norge kan bli værende i 2. divisjon i lang tid.

– Ett år betyr mer for oss med et ungt lag kontra mange andre lag. Jeg ser mer optimistisk på mulighetene enn på mange år, sier Håseth.

Også Georgia rykket opp. De vant sin kamp mot Estland 2-0. (©NTB)