HOTEL BRISTOL (Aftenposten.no): På pressekonferansen på Hotel Bristol i Oslo lørdag opplyste landslagssjef Per-Mathias Høgmo at Strømsgodset-juvelen Martin Ødegaard (15) er skadet og dermed også uaktuell for A-landslagstroppen mot Italia tirsdag.

Mange var spente på om Høgmo ville ta ut 15-åringen etter praktkampen for U21-landslaget mot Portugal på Marienlyst i Drammen torsdag. Men en skade setter i stedet Norges mest omtalte fotballspiller de siste månedene på sidelinjen.

— Det har vært stor interesse for om Martin Ødegaard skulle bli tatt ut i troppen til Italia-kampen. Men det er sånn at Martin våknet fredag morgen etter Portugal-kampen, med en skade som gjør at han er tatt ut av trening i de kommende dagene. Derfor blir han ikke tatt ut. Og om han hadde blitt tatt ut hvis han ikke hadde blitt skadet er hypotetisk. Det har ikke vært noe tema hos oss etter at vi fikk denne beskjeden i går morges, sa Høgmo på pressekonferansen.Aftenposten vet at Per-Mathias Høgmo og resten av landslagsledelsens plan med 15-åringen, var at han skulle spille mot Emiratene i Stavanger onsdag i forrige uke. Dette var også hans debut på A-landslaget. Så skulle han ut av troppen til England-kampen. Her hadde han neppe startet, og landslagsledelsen ønsket etter det Aftenposten kjenner til i stedet å matche ham i U21-landslagstes kamp mot Portugal. Med det trykket som var rundt kampen, med blant annet speidere fra en rekke europeiske klubber på tribunen.

Så skulle han hentes inn igjen i A-landslagstroppen til Italia-kampen tirsdag. Dette har vært NFFs plan med Ødegaard i to uker.

Men planen lot seg ikke gjennomføre ettersom han pådro seg en skade i 1-2-tapet mot portugiserne torsdag.

Dæhli føler seg bedre

En som virker å kunne rekke kampen er Cardiffs Mats Møller Dæhli. Han ble fraktet ut på båre etter en smell i kneet, men er selv innstilt på å spille mot Italia.

— Jeg er bedre, selv om kneet er stivt. Det er jo bare en slagskade, så jeg er positiv. Nå må jeg bare høre på fysioterapeutene og gjøre alt riktig for å bli klar. Men i mitt hode spiller jeg kampen, det er det jeg er innstilt på, sier Møller Dæhli til Aftenposten.

- Hva kan du gjøre og hva får du lov til?

— Jeg har ikke testet det ennå, så det får vi se på. Men Italia-kampen er såpass viktig. Om jeg så må spille med smerte så skal jeg tåle det.

Han ble fraktet av på båre, og ble så tatt med rett til bilde inne på det fysikalske senteret på Wembley.— Fantastisk service. Men det så nok mer dramatisk ut enn det var. Selv om det gjorde veldig vondt, sier Møller Dæhli.

To som ikke får spille mot Italia er Vegar Eggen Hedenstad og Martin Linnes. Begge forsvinner ut av troppen grunnet skader, mens Vikings André Danielsen hentes inn.

— Martin er skadet, mens Vegar ikke er fullt ut restituert og ikke kan trene for fullt. Derfor har vi valgt å ta ham ut av troppen, og André er ny spiller i troppen.

Norge trente på Ullevaal lørdag kveld.