I forrige uke skrev Aftenposten at bitene er i ferd med å falle på plass for Vålerenga med tanke på neste sesong. Klubben nærmer seg en ny avtale med klubbinvestor og milliardær Tor Olav Trøim, noe som henger nøye sammen med hva som skjer med Kjetil Rekdal.

Ettersom Rekdal ønsker å fortsette på Valle, og klubben ønsker å fortsette med Rekdal, så er nå en avklaring rett rundt hjørnet.

Overfor nrk.no bekrefter romsdalingen nå langt på vei at han fortsetter som trener i hovedstadsklubben.

En mann som er storfornøyd med at det nå går mot nye år med Kjetil Rekdal som trener i Vålerenga er klubbens «rike onkel», Tor Olav Trøim.

Trøim har gjort det klart at en av forutsetningene for at han skal fortsette å investere i klubben, er at Rekdal fortsetter.

I likhet med Rekdal har Trøim en avtale med Vålerenga som går ut ved nyttår. Trøim var også sentral da Rekdal ble ansatt som Vålerenga-trener foran forrige sesong.

— Det er ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette. Jeg ønsker å bli, klubben ønsker at jeg skal bli og Tor Olav som eier klubben vil ha meg som trener, sier Rekdal til nrk.no.

— Det skal veldig mye til for at vi ikke blir enige i løpet av kort tid. Det kommer til å bli raskt avgjort i løpet av de nærmeste ukene.

Vålerenga har slitt økonomisk og er langt på vei avhengige av Tor Olav Trøims penger for å være konkurransedyktige.