Dermed er den tidligere Tromsø— og Brann-treneren tilbake i fotballmanesjen. Han skal nå ha hovedansvaret for fotballfaglige analyser og kommentarer, og ha en sentral rolle i panelet i studiosendingene før og etter kampene.

TVNorge-kanalen MAX skal kommende sesong etter planen vise fredagskamper fra eliteserien.

- Dette er en fantastisk mulighet som jeg ikke kunne si nei til. Jeg gleder meg til å få være med på å dekke norsk topp- og breddefotball fra en ny vinkel, og ikke bare som konkurrent til motstanderen på banen, sier Nilsen i en pressmelding fra TVNorge.

Statistikksenter Eliteserien:

Det er tidligere Vålerenga-direktør Kjetil Siem, nå hjemvendt fra Sør-Afrika, som i kraft av sin nye rolle som påtroppende sportsdirektør i TVNorge som har sikret Nilsen til kanalen.

— Vi brukte ikke lang tid på å finne kandidaten vi var på jakt etter. Steinar var positiv fra første stund. Han vil gjøre seg utmerket på TV og er perfekt for det fotballproduktet vi nå er i ferd med å bygge opp på MAX, sier påtroppende sportsdirektør i TVNorge, Kjetil Siem.

- Gode fotballsendinger må ha faglig tyngde, og Steinar vil levere fotballkompetanse av høy kvalitet, servert på en folkelig og forståelig måte, sier Harald Strømme, administrerende direktør i TVNorge.