VIKING-SARPSBORG 3-1

Stavanger (aftenbladet): Viking kunne klatre til bronseplass på tabellen med seier mot Sarpsborg. Hjemmelaget startet også klart best og satte press på motstanderen direkte, men to cornere i åpningsminuttet resulterte ikke i farligheter.

Veton Berisha tok av seg drakten og feiret i søndagens kamp mot Sarpsborg. Foto: NTB SCANPIX

Viking hadde ballen klart mest og trykket Sarpsborg det første kvarteret, men de mørkeblå maktet ikke å skape noen store sjanser. Sarpsborg lå lavt med korte distanser mellom leddene. Viking manglet skikkelig bredde og fart i ballen når de angrep.Jon Dadi Bödvarsson, som fikk sjansen på bekostning av Suleiman Abdullahi på topp, var frampå et par ganger. Men laget på 9. plass på tabellen fikk blokkert og ryddet unna.

Viking trykket

Nærmest var Bödvarsson da han headet over på innlegg fra Kristoffer Haugen etter et flott angrep etter 20 minutter. Like etterpå var Yann-Erik de Lanlay nær scoring, men Sarpsborg fikk ryddet unna i siste liten fra kloss hold.

Her mottar Veton Berisha ballen under kampen mot Sarpsborg. Foto: NTB SCANPIX

Sarpsborg var ikke i nærheten av å produsere noe som helst. Faktisk hadde de så store problemer eller liten lyst til å komme framover at Vikings banemannskap fint kunne jobbet med gresset på egen halvdel den første halvtimen.Viking klarte etter hvert å brette spillet mer ut på kantene, men midtstopper Habib Mohamed Bellaid ryddet unna i stor stil både på innlegg og dødballer.

Sarpsborg, som stilte med seks spillere med totalt to seriekamper fra start i årets sesong, var frampå for første gang etter 30 minutter. Nicolai Feldballe Petersen kom til en avslutning, men skuddet strøk utenfor Iven Austbøs venstre stolpe.

Så skjedde det

Det skulle ta 36 minutter før Viking-trener Kjell Jonevret fikk gaven på sin 53-årsdag. Viking rullet opp et herlig angrep hvor André Danielsen satte fart og utfordret inn i Sarpsborgs 16-meter.

Han vippet ballen perfekt inn foran mål. På akrobatisk vis, i en slags liggende volley, fikk Veton Berisha kastet seg rundt. Treffet var perfekt. Ballen føk inn i hjørnet til 1-0. Veton Berisha, som spilte sin siste Viking kamp, rev av seg trøyen og feiret sitt 10. seriemål med stil. På tribunen satt representanter fra flere klubber, blant annet tyske Kaiserslautern.

Sarpsborg våknet litt til liv etter målet, de måtte naturligvis løsne håndbrekket og satse framover. Amin Askar dro seg fint fri og fyrte av etter 40 minutter. Austbø kastet seg i full lengde og fikk så vidt avverget til corner.

Den ble slått perfekt inn foran mål. Andreas Nordvik steg til værs og fikk akkurat stusset ballen nok til at den havnet nede i det høyre hjørnet. 1-1. Den stillingen holdt seg til pause.

Berisha i fyr og flamme

Viking tok kommandoen fra start også etter hvilen. Og nå skulle uttellingen komme langt kjappere. Viking fikk corner etter at både Yann-Erik de Lanlay og Kristoffer Haugen hadde fyrt av og skapt farligheter.

Corneren ble klarert ut fra Sarpsborgs 16-meter, men slått inn igjen. Kristoffer Haugen vant en luftduell mot Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr – og nikket ballen inn foran åpent mål.

Der sto Jon Dadi Bödvarsson på blank kasse og headet inn 2-1 i åpent mål.

Nå tok kampen for alvor fyr. Med flere utenlandske klubber på tribunen kunne Veton Berisha knapt skapt større reklame for seg selv eller valgt en bedre anledning til å vise fram sitt beste.

58 minutter var spilt da Samuel Adegbenro tok ned et langt oppspill og serverte Berisha rundt 16-meteren. Spissen reagerte lynkjapt og fikk vridd skuddet rundt og til høyre for Kerr. 3-1 til Viking.

Store Sarpsborg-sjanser

Kampen roet seg ned fram til det 79. minutt. Sarpsborgs Nicolai Feldballe Petersen slo et frispark i stolpen. Like etter var Andreas Nordvik uhyre nær redusering, men også han traff stolpen før Viking klarerte ballen som rullet langs streken.

Vikings Steinthor Thorsteinsson var også nær scoring mot slutten, men oppgjøret ebbet ut med 3-1 til Viking.