Fotballpresidenten har måttet tåle hard kritikk etter sparkingen av trenerlegenden Egil «Drillo» Olsen forrige måned. Likevel har ikke Fotball-Norge fremmet en eneste person til det kommende presidentvalget.

Det får avisen bekreftet fra kilder med tett innsikt i valgkomiteens arbeid. Komiteen, som ledes av Marianne Brynildsen, jobber nå med å finsikte personer til de ulike vervene som skal besettes. Planen er å ha innstillingen klar i desember.

Ingen forslag

Ingen av fotballsammenslutningene som ble invitert til å spille inn navn for valgkomiteen, foreslo utfordrere innen fristens utløp. Det er heller ikke dukket opp etteranmeldte forslag.

Forrige uke bekreftet imidlertid komitéleder Brynildsen ifølge NRK at de hadde fått innspill om fem motkandidater til Halléns jobb.

Se tv-intervju med Brynildsen her (ekstern lenke)

— Vi har hatt samtaler med flere av dem, men er ikke ferdige med jobben ennå, sa hun da.

Dagbladet skriver nå at Brynildsen snakket om fem kandidater totalt til alle styrevervene i NFF, og ikke presidentjobben.

Hun sier også at komiteen hører på innspill, selv om fristen formelt er gått ut.

Høyst trolig kan Hallén dermed gå løs på sin tredje periode som fotballpresident fra våren 2014. Han ble også valgt på fotballtinget i Lillestrøm i 2010 og 2012. Men selv om det bare finnes én presidentkandidat på papiret, lener ikke valgkomiteen seg tilbake. Drillo-bråket har satt sine spor.

— Det sier seg selv at dette er noe valgkomiteen må gå igjennom, sier en kilde til Dagbladet.

Eks-leder har snudd

Overfor TV 2 onsdag kveld tok tidligere leder av NFFs valgkomité til orde for å vrake Hallén som fotballpresident. For to år siden innstilte Ulla Britt Wiig Kristensen Hallén til en ny periode, det hadde hun ikke gjort i dag.

— Jeg var usikker ved forrige korsvei. Hadde jeg vært like usikker nå, hadde jeg ikke innstilt ham, sier hun til TV 2. — Vi lot han få to ny år med budskap om å forbedre seg, men det er klart at når vi ser på hans lederskap - det å fronte norsk fotball med en sånn lederstil - det er ikke heldig for en organisasjon, sier Kristensen.

Prosessen

  • Komiteen innstiller på én kandidat og kan velge sittende president Hallén eller en helt annen kandidat.

  • I 2010 ble daværende president Sondre Kåfjord vraket av valgkomiteen, som innstilte på Hallén. Et såkalt benkeforslag lanserte Kåfjord, men dette fikk ikke nok stemmer. Slike benkeforslag er ikke vanlige, dermed blir komiteens innstilling ofte enstemmig valgt av fotballtinget. Valgkomiteen har med andre ord mye makt.

  • Fotballtinget samles annethvert år og holdes i mars. På tinget har fotballkretsenes ledere og representanter for klubbene stemmerett.

Dette er NFFs valgkomité:

Marianne Brynildsen, Furuset Fotball (leder)

Richard Jansen, Stabæk Fotball

Einar Schultz, Stabæk Fotball

Monica Harsvik Smith Tønnesen, Donn FK

Arild Braathen, Finnsnes Idrettslag

Torleif Sandvik, Ørn Horten