I starten av måneden forlot Henry MLS-klubben New York etter 4,5 år i USA. Han uttalte da at han ville bruke tiden fram til jul på å tenke over framtiden, og ifølge Sky Sports har franskmannen nå bestemt seg.

— Thierry Henry har trukket seg tilbake fra fotballen og slutter seg til Sky Sports fra starten av 2015, meldte kanalen via Twitter.

I tillegg til New York har Henry spilt for storklubbene Monaco, Juventus, Arsenal og Barcelona. Han fikk i sin tid også 123 landskamper for Frankrike.

37-åringen sier følgende om sitt bytte til TV-bransjen:

— Jeg elsker spillet (fotball), og jeg føler fortsatt at jeg kan gi mye til spillet. Jeg gir meg, og jeg er ikke involvert i noe lag nå. Så hvorfor ikke gi noe tilbake til fotballen på TV og få folk til å forstå noe nytt?

Henry forklarer at det var både lett og vanskelig å bestemme seg for å gi seg som proffspiller.

— Det var tøft fordi du legger spillet du elsker bak deg. Men jeg er komfortabel med det jeg har gjort i sporten og angrer ingenting. Jeg har alltid trodd at ting skjer av en grunn. Det er derfor jeg sier at det er både tøft og ikke tøft, sier han.

Henry slutter seg til et ekspertteam som blant andre inkluderer tidligere storspillere som Gary Neville, Jamie Carragher og Graeme Souness. (©NTB)