VÅLERENGA — MOLDE 1-2:

På fem kamper mot Vålerenga har Davy Claude Angan scoret fire mål. Lenge så det ut som kampen skulle ende uavgjort, men like før slutt avgjorde Elitseriens toppscorer oppgjøret.

Etter en underholdende uke i Eliteserien med Fredrikstad-Lillestrøm 3-4, Odd Grenland-Vålerenga 2-3 og Lillstrøm-Tromsø 4-2, maktet Vålerenga og Molde å følge opp med en fartsfylt kamp på Ullevaal.

Andresen: - Årsbeste

Trener Martin Andresen var fornøyd med laget sitt tross tapet.

- Vi gjennomfører årsbeste totalt sett, men vi er skuffet over målene vi slipper inn. Vi møter et godt lag og dersom vi spiller så bra som vi gjorde i dag så kommer vi til å ta mange poeng fremover , sier Andresen til Aftenposten.no

Moldes Even Hovland satt standarden allerede tre minutter ut i kampen. Molde-stopperen raget høyest på en corner, og headingen gikk like over Lars Hirschfeld i Vålerenga-målet. Tross en stor Molde-sjanse i innledningen, var det hjemmelaget, som har plukket sju av ni mulige poeng etter det pinlige hjemmetapet mot Stabæk 24. juni, som dominerte på Ullevaal-matta.

Giftige Nielsen

Ikke overraskende var det formspiller Håvard Nielsen som viste seg frem for hjemmelaget. Med fire mål på de to siste kampene, var Oppsal-gutten nær ved å sette inn både nummer fem og seks bare i løpet av det første kvarteret på Ullevaal Stadion. Først avsluttet Vålerenga-spissen like over, før han etterpå banket ballen i tverrliggeren med et utsøkt frispark som Espen Bugge Pettersen i Molde-målet reddet.

Gatt hysjet på Klanen

I den gode Vålerenga-perioden fikk Molde flere overganger, og etter 26 minutter parkerte Moldes Davy Claude Angan sin oppasser Simon Larsen. Inne foran mål ventet Mattias Mostrøm. Svensken skjøt i stolpen, men på returen var Joshua Gatt på plass og satt inn 1-0 til gjestene.

(Artikkelen fortsetter)

GATT-SCORING: Joshua Gatt sendte Molde i føringen (Foto: Scanpix).

Gatt, som tidlig i kampen fikk hjemmelagets tilhengere imot seg etter tumulter med Joachim Thomassen, løp bort til Klanen og hysjet på Vålerengas 12.mann.

Pedersen utlignet

I en langt kjedeligere andre omgang satt hjemmepublikummet og ventet på en utligning for Vålerenga, men gjestene fra Molde sto for farlighetene med sine giftige kontringer. Både Angan og målscorer Gatt kunne økt ledelsen, men isteden var det Vålerengas innbytter Marcus Pedersen som fikk spille hovedrollen.

Etter 69 minutter fikk innleide Pedersen, som går mot slutten av sitt opphold i Vålerenga, en mulighet fra utsiden av sekstenmeteren. Med en hard bredside smalt Pedersen ballen i hjørnet bak en sjanseløs Bugge Pettersen i Molde-målet.

UTLIGNET: Marcus Pedersen og Håvard Nielsen (øverst) feirer 1-1-målet (Foto: Digitalsport).

Vålerenga presset på for ledermålet, men Molde var friskest mot slutten. To minutter før full tid gjorde Vålerengas Larsen en grusom tabbe da han skulle heade ballen tilbake til egen keeper.

Vålerenga-dødaren Angan var på rett plass til rett tid og satt inn sitt femte mål på seks kamper mot Oslo-laget, og samtidig sitt tiende mål i årets Eliteserie.

Fornøyd Solskjær

Dermed er fjorårets seriemester kun ett poeng bak serieleder Strømsgodset som spiller mot Sandnes Ulf førstkommende mandag.

Resultatet og Angans prestasjoner gledet trener Ole Gunnar Solskjær. Det har lenge vært spekulert i om Molde skal hente en superspiss før kvalifiseringen til mesterligaen, men med ett spisspar som har scoret 15 mål på 15 kamper tviler Solskjær på at det skjer.

— Så mange millioner som det koster å hente spillere som scorer flere mål en det de har gjort er ikke tilgjengelig , sier Solkskjær smilende.