TROMSØ — AALESUND 1-2

Kveldens 2-1-seier gjør at AaFK klatrer opp på 13. plass og sikker plass før resten av helgens serierunde spilles. Avstanden ned til Stabæk på direkte nedrykk er på tre poeng.

AaFK fikk en drømmeåpning på kampen da de gikk opp i ledelsen allerede etter fire minutter. Mikke Kirkeskov slo ballen inn i 16 meteren til Oddbjørn Lie, som skulle slå den inn i feltet, men ballen traff Kent-Are Antonsen som satte den i eget mål.

Tre scoringer i første omgang

Men Tromsø kom tilbake igjen allerede ti minutter senere. En Tromsø-spiller fikk slått inn fra kanten, ballen gikk via en AaFK-spiller og til Runar Espejord som flikket den i mål til 1-1. Hjemmelaget var på hugget etter utligningen, men 20 minutter ut i omgangen gikk AaFK opp i ledelsen igjen. Scoringen kom etter at Peter Orry Larsen startet ei kontring på egen banehalvdel. Han spilte opp til

Aalesunds opptur fortsatte med en ny seier i Tromsø. Foto: NTB Scanpix

Aron Thrandarson som sendte Mos alene mot keeper, og han gjorde ingen feil og satte ballen til side for Tromsøs keeper til 2-1.Mens første omgang hadde tre mål og flere store sjanser, så kan man ikke akkurat si det om det som skjedde etter pause. Tromsø hadde ballen klart mest etter pause, men slet med å skape det helt store.

Få sjanser etter pause

Den første store sjansen kom etter 72 minutter da innbytter Aron Sigurdarson driblet to AaFK-spillere innenfor 16 meteren, men avslutningen ble slått i tverrliggeren og over av Andreas Lie. Tromsø kom til noen halvfarligheter, men AaFK hadde stort sett kontroll på det som kom.

Nykommer Vito Wormgoor var på benken for første gang og fikk sin debut tre minutter før slutt da han kom inn som innbytter for Mos. Nederlenderen gikk inn som en tredje midtstopper for å sikre seieren.

Franck Boli fikk en stor sjanse da han kom en-mot-en etter ei kontring på overtid, men spissen klarte ikke å utnytte sjansen.