Bare fire minutter var gått av andreomgangen mellom Stabæk og Odd, og bortelaget hadde ennå til gode å notere seg for en målsjanse. Torgeir Børven har en god skuddfot, og fant tiden rett for å forsøke seg fra 30 meter.

Vanligvis kan det være farlig nok, men i dette tilfellet skled ballen av skoen, og ingen av sjansetellerne hadde tenkt å notere dagens første strek etter Odd. Jon Knudsen fikk imidlertid for god tid, og lot ballen trille inn under seg – til publikums store forskrekkelse.

Følte med Knudsen

Børven var også forskrekket. Odd-spissen smilte, og gjorde et enkelt, lite hopp, men ville ikke feire målet på skikkelig vis.

— Det var kjedelig for Knudsen det der, sier Odd-spissen til Aftenposten.no.

- Han er tross alt landslagskeeper, og gjør svært sjelden sånne feil. Da hadde jeg ikke lyst til å juble noe særlig heller, forteller 19-åringen.

Det er mager trøst for hans marginalt eldre konkurrent på motsatt side.

- Det er vel lett å tenke sånn når man vinner, ja.

— En slik scoring er selvfølgelig en keepers mareritt. Jeg jobber knallhardt på hver eneste trening for at akkurat slike ting ikke skal skje, og dette er første gang det skjer. Samtidig pratet jeg med Rune (Almenning Jarstein) og Espen (Bugge Pettersen) om det på sist landslagssamling – de skuddene fra 30 meter er nesten verre enn de fra ti. Da må man bare bruke instinktene, mens man rekker å tenke litt når avslutningen kommer fra en sånn distanse som i dag, forklarer en skuffet Stabæk-keeper.

Statistikksenter Eliteserien:

Fra nedtur til trippel opptur

Skuffelse var det lite å spore av i Odd-leiren. Etter fadesen i Trondheim for tre uker siden (0-7), har Skiens-laget tatt tre strake seirer i eliteserien.

- Det er langt morsommere å være Odd-spiller nå, innrømmer Børven.

- I dag lyktes vi fullstendig med planen vår, og da er det morsomt å spille.

Morsomt hadde også Dag-Eilev Fagermo det på benken, men overrasket over at Skiens-laget har klatret ut av nedrykksstriden etter Rosenborg-kampen er han ikke.

- Vi har fått tilbake en del spillere etter den tid, i tillegg til at marginer gjerne utjevner seg over tid. Har vi hatt dem mot oss før, har vi hatt dem med oss de siste par kampene nå.

- Likevel skyldes mye av dagens resultat at vi gjennomfører planen vår perfekt, og mot Stabæk i dag er vi gode, skryter Odd-treneren.