Stabæk — Viking 1-0

NADDERUD (Aftenbladet): Viking sto med to strake seirer før møtet med Stabæk, men kampen på Nadderud ble en gigantisk nedtur for de mørkeblå.

Kun glimtvis viste Viking frem noe som kunne minne om bra spill. Hjemmelaget var heller ikke spesielt gode, men gode nok til at de etter 77 minutter fikk avgjort kampen.

Ernest Asante ble kampens eneste målscorer og sikret tre kjærkomne poeng for hjemmelaget.

Viking best i gang

Kjell Jonevrets mannskap kom imidlertid best i gang på Nadderud.

• Sjekk Viking-børsen:

Viking var trygge i pasningsspillet, bevegelsen i laget var god og det virket som om laget fant den formasjonen de hadde blitt enige om å spille. Stabæk slet med å få i gang sitt eget spill. Verken pasningene eller mottakene var gode og hjemmelaget var ofte på etterskudd.

Vikings Abdi Ibrahim, Kristoffer Haugen og Samuel Adegbenro er her i duell med Stabæks Kamal Issah. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kampens første avslutning på mål kom etter ni minutters spill. Etter et innlegg fra Claes Kronberg kunne Samuel Adegbenro uforstyrret heade mot mål, men Stabæk-keeper Mande Sayouba fikk slått ballen til hjørnespark.Stabæks to første avslutninger mot Viking-målet kom etter et drøyt kvarters spill. Begge ble blokkert av Viking-spillere og endte i hjørnespark som det ikke kom noe ut av.

Utover i første omgang kom Stabæk mer med i spillet og det var hjemmelaget som kom til kampens første målsjanse. Moussa Njie ble spilt fri i sekstenmeteren, men kantspillerens avslutning gikk like utenfor Iven Austbøs venstre stolpe.

Viking klarte ikke å følge opp den positive åpningen og når heller ikke Stabæk tok skikkelig tak i kampen, utviklet første omgang seg til å bli en sørgelig kjedelig fotballkamp.

I tillegg til Adegbenros heading i åpningsminuttene, var det kun ett langskudd fra Suleiman Abdullahi som Viking hadde å vise til de første 45 minuttene.

Björn Daniel Sverrisson måtte forlate banen med en skade etter 40 minutter og ble erstattet av Mathias Bringaker.

Viking la da om formasjonen til en mer klassisk 4-4-2-formasjon.

Stabæk kunne fort gått til pause med ledelsen. Ernest Asante ble spilt igjennom på høyrekanten, fikk avsluttet mot mål, men Austbø fikk slått ballen til hjørnespark.

Tam start

Heller ikke starten av andre omgang var noen fest av en fotballkamp. Viking kom best i gang, men sluknet fort.

Etter 54 minutters spill knallet Daniel Granli til med en langskudd fra 20-25 meter, men ballen strøk utenfor Austbøs venstre kryss.

Stabæk hadde også lite å by på i åpningsminuttene. Ballen befant seg stort sett på midtbanen. Pasningskvaliteten, mottakene og bevegelsen var svak hos begge lag.

15 minutter ut i omgangen kom kampens første store målsjanse. Abdullahi og Bringaker var plutselig to mot én. Sistnevnte så ut til å være i offside da han ble spilt igjennom, men linjemannen holdt flagget nede. Alene med keeper sviktet imidlertid 19-åringen og plasserte ballen utenfor mål.

Fem minutter senere var Stabæk frempå med en minst like stor målsjanse. Asante ble spilt igjennom og alene med Austbø fikk plasserte han ballen i stolpen.

De to målsjansene vekket litt liv i kampen og det var Stabæk som til slutt fikk uttelling på målsjansene.

Etter flere svake klareringer fra Viking-forsvaret klarte havnet ballen til slutt hos Asante på sekstenmeteren. Stabæk-spilleren brukte tåspissen av foten og nærmest prikket ballen i mål.

Austbø var sjanseløs i Viking-målet.

Viking kom veldig nær et utligning da Patrick Pedersen avsluttet i tverrliggeren etter 85 minutters spill.

På overtid kom Michael Hukås til en gigantisk sjanse, men innbytteren blåste ballen himmelhøyt over mål.

Dermed stakk Stabæk av med alle poengene i en alt i alt svak fotballkamp.