Superveteranen Frode Johnsen fortsatte som han sluttet i fjor da han utlignet og ga Odd fortjent 1-1 mot Sandnes Ulf i Sandnes bare fem minutter før full tid.

Skienslaget dominerte årets seriepremiere på Sandnes stadion i 60 minutter, spilte seg til corner etter corner, men uten at Johnsen & co maktet å dominere luftrommet som ventet.

Hjemmelagets nye keeper, Hannes Thor Halldorsson, skal ha mye av æren. Islendingen fanget eller fikk ballen unna gang etter gang, og var i praksis den som gjorde at skienslaget ikke sikret seg en grei ledelse allerede til pause.

Ufortjent scoring

Sandnes-trener Asle Andersen har for fjerde år på rad komponert et mannskap med fire, fem helt nye spillere, og kanskje var det som gjorde at laget brukte særdeles lang tid på å spille seg til sin første corner.

Den kom faktisk så langt som 52 minutter ut i kampen. Den første sjansen måtte hjemmefansen ventet ennå noen minutter til på. Da den kom, i det 75. minutt, endte det like godt med scoring, noe ufortjent 1-0, men likevel en ypperlig mulighet for de lyseblå til å sikre seg sin første trepoenger i en serieåpning siden laget var i andredivisjon.

Kent Håvard Eriksen slet og slet med å finne seg til rette på Sandnes-gresset, men da han forserte og sendte i vei det forløsende skuddet som André Hansen måtte gi retur på, så publikum litt av det Eriksen viste som toppscorer for Elverum i førstedivisjon i fjor.

Steven Lennon fanget returen og scoret ganske lett.

Johnsen utlignet

Deretter løftet denne noe triste forestillingen til det meget severdige de siste 15 minuttene. Sandnes som altså tidligere feide unna dødball etter dødball i mot, slappet muligens noe av da Johnsen steg til værs fem minutter før uret viste 90. Omtalte Eriksen skulle markere Johnsen, men den kloke toppscoreren utmanøvrerte den urutinerte i lyseblått.

Odd hadde sin beste spiller i drivende Jone Samuelsen på midtbanen, mens før omtalte keeper Halldorsson får bestemannspremien hos hjemmelaget og på banen.