Rundt 200 ungdommer støtte sammen med politiet i Grigny, som ligger to mil sør for sentrum av den franske hovedstaden. Ungdommene kastet stein og tomflasker før de åpnet ild med haglgeværer, og over 500 biler ble satt i brann sa en polititalsmann.— De skjøt trolig på for langt hold til at noen kunne ha blitt drept. Men de kunne ha truffet politifolkene i ansiktet slik at de ble blinde eller fikk andre alvorlige skader, sa polititalsmannen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Frankrikes president Jacques Chirac sa tidligere søndag at han og hans regjering gir arbeidet med å gjenopprette ro og orden i områdene rundt Paris «absolutt prioritet». Den franske hovedstaden har nå vært herjet av uro elleve netter på rad.

Presidenten samlet søndag sitt nasjonale sikkerhetsråd til krisemøte for å finne ut hvordan voldsbølgen skal stanses. Natt til søndag ble bortimot 1.300 kjøretøyer tent på og over 300 personer pågrepet i forbindelse med opptøyer rundt om i landet.

Kriserådet består av blant andre statsministeren, innenriksministeren, forsvarsministeren og justisministeren. Innkallingen til møtet illustrerte krisens omfang, i og med at slike møter vanligvis aldri annonseres. (©NTB)