Anderson har en betydelig samling med «ting og tang» som stammer fra innspillingssettet til science fiction-serien «The X-Files». Nå vil hun selge hele samlingen på auksjon til inntekt for veldedige formål, opplyses det på skuespillerens egen nettside. Det er nettauksjonen eBay.com som gjennom sin Giving Works-avdeling får æren av å selge gjenstandene. Samlingen blir lagt ut for salg 17. juli, og fans av TV-serien kan slumpe til å kjenne igjen flere gjenstander mens de venter på den nye X-Files-filmen «I Want To Belive», skriver nyhetsbyrået Wenn.

Men Anderson innrømmer at det er et par ting i samlingen hun sliter med å skilles fra. Hun sier: — Det er en FBI-mappe som jeg nøler litt med å la gå på auksjon, fordi den kan være den ene av to som i det hele tatt eksisterer. Og nesten alle «bak scenen-fotografiene» bringer tilbake så mange minner. De er faktisk ganske nært på, sammenlignet med alle de oppstilte fotografiene av oss”.

Også et smykke Andersons karakter bar i serien, skal under hammeren, og ansvarlig for auksjonen, Eric Gazin, omtaler samlingen som «fantastisk».

Inntektene fra salget skal gå til Artists for a New South Africa og BuskAid. (©NTB)