FOTBALLSØR ARENA— Vi håper på Benny, ingen tvil om det, sier sports- og mediedirektør Svein Mathisen.Sammen med styreformann Erik Solér og leder av Start toppfotballstyre, Rune Jakobsen, har han helt siden Stig Inge Bjørnebyes avgang lett etter mannen som skal trene Start fra og med neste sesong.- Vi har jobbet fram en liste over aktuelle kandidater. Den teller ikke mer enn tre-fire navn, og vi har vært i kontakt med alle sammen, røper Mathisen. IKKE AVVISENDE.

Nåværende vikar, Benny Lennartsson, er uansett førstevalget.- Vi er veldig fornøyd med jobben han har gjort og har jevnlig dialog med ham. Men helt ærlig så tviler jeg på om vi får det til, sier Svein Mathisen.Lennartsson selv utelukker ikke at han kan fortsette på permanent basis, men mener det kan bli et problem fordi han skal jobbe for det svenske fotballforbundet i forbindelse med EM neste år.- Kanskje blir det lettere dersom også Norge kvalifiserer seg, for da blir det lengre sommerferie også her, sier svensken.Han innrømmer at han stortrives på Sørlandet.- Det er artig å være hovedtrener igjen og vi holder dialogen. Så får vi se hva som skjer, sier 64-åringen.At han vil få en mentor- eller managerrolle er imidlertid mindre sannsynlig.- Skal Benny bli tror jeg det må bli i 100-prosentstilling, sier direktør Mathisen.Han tror uansett at Start vil få napp hos en solid trenerkapasitet, også dersom høsten skulle ende med nedrykk.- Mitt inntrykk er at Start er en meget attraktiv klubb å trene. JAKTER RUTINE.

Mathisen opplever likevel prosessen som vanskelig, all den tid november nesten kan være over før det er klart hvilken divisjon Start spiller i neste år.- Jeg tror vi skal nøye oss med å ha som mål at ny trener skal være på plass når vi drar på treningsleir til Brasil i begynnelsen av januar.- Hvilke kriterier må den kommende treneren oppfylle?- Han må trene eller ha trent lag i Skandinavia før. Og han må kunne gå inn og gjøre en solid jobb direkte, sier Mathisen, og avslører dermed langt på vei at rutine er en kvalitet det higes etter.- Må en ny trener stå for en spesiell type fotball?- Start er jo kjent for å spille underholdende fotball. Men det viktigste er å ta poeng. Gjør man det tror jeg folk kommer uavhengig av spillestil, sier Mathisen, som er mer opptatt av at en ny trener må passe inn i Starts grunnfilosofi hva blant annet talentutvikling angår. Tekst: Arild Sandvikarild.sandvik@fvn.no - 38 11 32 20