Avhører Kadras redningsmann

Oslo (NTB): Mannen som reddet Kadra inn i en drosje da hun ble banket opp i Oslo sentrum natt til torsdag, sitter lørdag i avhør hos politiet.

— Han sitter i avhør hos oss nå, sier vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon til NTB lørdag ettermiddag klokken 14.30.Kadra har forklart at hun ble overfalt og slått og sparket av rundt fem somaliere, både menn og kvinner, etter at hun kom i diskusjon med dem natt til torsdag. Hun har forklart at en mann kom henne til unnsetning og fikk henne inn i en drosje.

Ifølge Gunnar Walle er ikke redningsmannen drosjesjåføren som kjørte henne vekk fra stedet.

— Nei, dette er en helt tilfeldig person som reddet henne inn i en drosje. Mannen bor i Oslo, sier Walle som ennå ikke vet hva som er kommet fram i avhøret av mannen.

Overfallet skal ha sammenheng med Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. Den norsk-somaliske 26-åringen har forklart at hun ikke kjenner de som angrep henne. Politiet hadde flere vitner i avhør lørdag, men ber innstendig om at flere vitner melder seg.

Kadra ble kjent da hun i 2000 ved hjelp av skjult mikrofon i TV-programmet Rikets tilstand avslørte imamenes forhold til omskjæring. Hun har skjult identitet og hemmelig adresse. (©NTB)

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.