— Jeg er så utrolig glad for at jeg fikk delta på dette oppdraget, sier en begeistret Julia Brønn Lyon, eldstemann i årets «Top model».

Begeistret er hun trass i at bildet, der Julia ligger myrdet og kledt i 80-talls klær på et fortau, førte til at det ble hun som måtte gå denne uken.

— Jeg var veldig klar over at det var min tur til å bli stemt hjem. Jeg vet hvilken spennvidde jeg har og regnestykket var ikke vanskelig med mange jenter som både var penere og yngre enn meg.

— Jeg er bare kjempeglad for at jeg fikk være med såpass lenge, sier Julia takknemlig.

Liker ikke jenter

Julia som er 27, trakk gjennomsnittsalderen godt opp i «Top models» femte sesong. De fleste andre modellhåpene i realityserien er bare mellom 16 og 18 år.

- Hvordan var det å være omringet av jenter som er ti år yngre enn deg?

— Jeg trodde det skulle bli helt grusomt siden jeg ikke liker jenter generelt, men fikk meg en positiv overraskelse, medgir modellen før hun fortsetter:

— Alle jentene er veldig søte og jeg prøvde også å late som jeg var litt yngre. I tillegg er jeg en veldig barnslig person, smiles det.

- Jan Thomas ikke overfladisk

I årets versjon av «Top model» er det både kommet ny programleder og veileder til jentene. Valget av Jan Thomas som læremester, kunne ikke Julia vært mer tilfreds med.

— Han blir framstilt som en veldig overfladisk person, men han er egentlig alt annet. Jan Thomas bryr seg genuint om alle deltakerne og det var ikke noe han bare gjorde foran kameraene.

Vendela Kirsebom derimot, falt ikke helt i smak hos Julia i starten av programmet.

— I de første episodene hadde ikke Vendela mye til overs for meg på grunn av utseendet mitt. Men etter hvert ble hun koselig. Hun er heller ikke så sur som hun ser ut som på tv, forsikrer Julia avslutningsvis.