Rosenborg fikk en verst tenkelig start på kampen da Edwin Eziyodawe sendte bortelaget i føringen allerede i kampens 10. minutt.Det var Rosenborg som åpnet best, men etter en ufarlig avslutning fra Steffen Iversen satte Lillestrøm fyr. Otto Fredriksson satte ballen lynraskt i gang med et langt utspark som backvikar Andreas Nordvik stusset i eget bakrom. Midtstopper Kris Stadsgaard skulle bare skjerme ballen inn til Rune Almenning Jarstein, men var ikke påpasselig. Plutselig var Eziyodawe foran Rosenborg-stopperen og kunne runde en Jarstein på halvdistanse. Spissen trillet ballen i mål til 0-1. Rosenborg dominerte stort den siste halvdelen av omgangen, og kom til flere innlegg. De savnet dog en Rade Prica inne i boksen. En skuddvillig Marek Sapara forsøkte seg også flere ganger og var nære.

Det var likevel som pasningslegger den slovakiske spilleren skulle gjøre forskjellen. Tre minutter før pause slo Sapara en cross til Iversen som sto inne i feltet. Han tok ned ballen med Karim Essediri i rygg og skjøt knallhardt på direkten. Fredriksson måtte gi retur, og der var Mikael Lustig på pletten. Han hadde bare å dytte ballen i mål til 1-1. Reduseringen var meget fortjent etter et vedvarende Rosenborg-press det siste kvarteret. Rosenborg fortsatte dominansen etter hvilen. Didier Konan Ya kom inn og satte fart i angrepet. Han hadde flere gode skuddforsøk. Det hadde også Roar Strand som hadde et skudd i tverrliggeren. (©NTB)