Det skriver Agderposten, som omtalte dommen onsdag kveld. Trusselepisoden fant sted på McDonald's i Arendal mandag 23. mai. 17-åringen skal da ha blitt nektet servering, fordi han ikke hadde nok penger til å betale for det han bestilte. Da den ansatte senere gikk for å sjekke toalettene, fulgte 17-åringen etter. 17-åringen skal ha låst døra og lagt en kniv mot strupen til den ansatte. De to skal ha kjent hverandre fra før, men var ikke nære venner.

Ungdomsoppfølging i ett år

17-åringen nektet for truslene da han forklarte seg i retten, men ble ikke trodd. Han er nå dømt til 30 dagers fengsel. Straffen ble gjort betinget, under forutsetning av at han gjennomfører ungdomsoppfølging i regi av konfliktrådet i ett år. Som begrunnelse for straffereaksjonen viser retten til barnekonvensjonen, hvor det heter at mindreårige bare skal fengsles «som en siste utvei, for et kortest mulig tidsrom».

Retten viser også til at 17-åringen kom til Norge som flyktning i februar i fjor og at han synes det er utfordrende å bo i Norge. Han er ifølge retten inne i en positiv utvikling og får nå oppfølging av barnevernet.

Måtte slutte på skolen

Gutten som ble truet er tilkjent 290 kroner i erstatning for egenandelen han måtte ut med for et legebesøk. I dommen fremgår det at den ansatte opplevde hendelsen som skremmende. Han har også hatt problemer i ettertid. Gutten skal flere ganger ha blitt oppsøkt av 17-åringen etter knivtrusselen, noe som førte til at han sluttet på skolen.