<b>Lila Elveseter Abrahamsen (12</b>) fikk enorm respons da en youtube-video der hun synger "Let it go" ble lagt ut i januar. Nå har hun fått platekontrakt med Universal. Foto: Torstein Øen
<b>Terje Formoe (65): </b>I høst var det premiere på "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama", Norgeshistoriens dyreste barnefilm. De fleste filmkritikerne hyllet filmen, og den ble godt besøkt på kino. Foto: Jørgen Steffensen
<b>Raylee (Charlotte Kristiansen 17):</b> Satser for fullt på popkarrieren. I år så vi henne på Stjernekamp der hun endte på en fjerdeplass. Det er nok ikke det siste vi ser til Arendalsjenta. Foto: Ragnheidur Gudmundsdottir
<b>Bartek Kaminski (36):</b> I høst har vi sett ham i hovedrollen NRK tv-serien «Kampen for tilværelsen». Kaminski er født i Polen, men vokste opp i Kristiansand.
<b>Zlatko Tripić (22): Zlatko Tripić: </b>Ble i år kåret til årets beste Start-spiller. Lyngdølen kom fra Molde før 2014-sesongen og markerte seg umiddelbart. Scoret seks mål og hadde åtte målgivende pasninger i 2014-sesongen.
<b>Erlend Ropstad (40): </b>Ble Spellemannominert for plata "Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er" (2013) og har fått strålende anmeldelser for sin siste plate, "Her om natta" (2014). Foto: Kristin Ellefsen
<b>Veronica B. Vallenes (35): </b>Designeren vant Skandinavias største motepris DHL - Get Global, og ble vant moteprisen Nåløyet som kåres av Henne. Foto: Tore Andre Baardsen
<b>Tor Espen Helle (35):</b> Hele Norge har fulgt bonden i "Jakten på kjærligheten". Helle fikk mye oppmerksomhet for dialekten sin. Foto: Espen Solli
<b>Siri Tollerød (27):</b> I vår så du henne som programleder for "Top Model Norge" på TV3. Tollerød har gått modell for en rekke kjente motehus.
<b>Alejandro Fuentes (27): </b>I år kunne Fædrelandsvennen melde at Idol-ALi hadde blitt PT-Ali. I sommer giftet Fuentes seg, med et stort pressekorps til stede i Kristiansand domkirke.
<b>Sarita Sehjpal (47):</b> Sammen med familien står hun bak Kristiansands, og kanskje Norges beste indiske restaurant, Mother India som i år fyller 20 år. I tillegg ser vi Sehjpal som frontfigur for hennes indiske ferdigretter som selges over hele landet.
<b>Steinar J. Olsen (44):</b> Fikk skryt i nyttårstalen til statsminister Erna Solberg (H) for sitt fokus på inkludering i arbeidslivet. I høst skapte Olsen stor debatt da han uttalte at flere syke kunne gå på jobb.
<b>Cecilie Thunem-Saanum (42): </b>Jobber med kommunikasjon og tidsbruk. I høst gikk hun mot folk som hetser henne for å være karrierekvinne i flere medier. Det har skapt debatt om et evig viktig tema - likestilling.
<b>Toffen Gunnufsen (53):</b> I høst meldte Hove-eierne at det ikke blir festival til neste år. Samme dag kunne Gunnufsen melde at han blir med på å gjenopplive Skral festival. Foto: Torstein Øen
<b>Thor Hushovd (36):</b> La i år opp etter en imponerende sykkelkarriere. I oktober gav han også ut sin selvbiografi sammen med fetter og fvn-journalist Jostein Ravnåsen. Boka fikk enorm oppmerksomhet.

Det er ikke lenger mulig å sende inn nominasjoner. Snart kunngjør vi den siste kandidaten, og åpner avstemningen.

Hele Norge vet hvem de er, men hvilken sørlandskjendis har vært den beste representanten for Sørlandet i 2014?

Vi har plukket ut noen av de mest kjente fjesene fra ulike felt, og vi vil ha din mening om hvem som har kommet best gjennom det nasjonale mediebildet, og som har representert Sørlandet på en god måte.

I bildegalleriet ovenfor kan du lese om alle de femten kjendisene som Fædrelandsvennen har nominert til en uhøytidelig kåring av Årets Sørlandskjendis 2014.

Nytt av året er at vi i år bare har femten nominasjoner fra redaksjonen. Den siste skal dere leserne få nominere. I en uke fremover kan du sende inn ditt navn på den du mener bør bli folkets kandidat til kultur@fvn.no eller i kommentarfeltet nedenfor.

Neste helg åpner avstemningen med alle de seksten kandidatene. Vinneren vil bli offentliggjort i løpet av romjula.

I fjor ble Sarah Surland stemt fram til Årets sørlandskjendis etter at Sisteplass tok sosiale medier med storm. Hvem blir årets favoritt?

De nominerte

Lila Elveseter Abrahamsen (12) fikk enorm respons da en youtube-video der hun synger "Let it go" ble lagt ut i januar. Nå har hun fått platekontrakt med Universal.

Terje Formoe (65): I høst var det premiere på "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama", Norgeshistoriens dyreste barnefilm. De fleste filmkritikerne hyllet filmen, og den ble godt besøkt på kino.

Raylee (Charlotte Kristiansen 17): Satser for fullt på popkarrieren. I år så vi henne på Stjernekamp der hun endte på en fjerdeplass. Det er nok ikke det siste vi ser til Arendalsjenta.

Bartek Kaminski (36): I høst har vi sett ham i hovedrollen NRK tv-serien «Kampen for tilværelsen». Kaminski er født i Polen, men vokste opp i Kristiansand.

Zlatko Tripić (22): Ble i år kåret til årets beste Start-spiller. Lyngdølen kom fra Molde før 2014-sesongen og markerte seg umiddelbart. Scoret seks mål og hadde åtte målgivende pasninger i 2014-sesongen.

Erlend Ropstad (40): Ble Spellemannominert for plata "Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er" (2013) og har fått strålende anmeldelser for sin siste plate, "Her om natta" (2014).

Veronica B. Vallenes (35): Designeren vant Skandinavias største motepris DHL — Get Global, og vant moteprisen Nåløyet som kåres av Henne.

Tor Espen Helle (35): Hele Norge har fulgt bonden i "Jakten på kjærligheten". Helle fikk mye oppmerksomhet for dialekten sin.

Siri Tollerød (27): I vår så du henne som programleder for "Top Model Norge" på TV3. Tollerød har gått modell for en rekke kjente motehus.

Alejandro Fuentes (27): I år kunne Fædrelandsvennen melde at Idol-ALi hadde blitt PT-Ali. I sommer giftet Fuentes seg, med et stort pressekorps til stede i Kristiansand domkirke.

Sarita Sehjpal (47): Sammen med familien står hun bak Kristiansands, og kanskje Norges beste indiske restaurant, Mother India som i år fyller 20 år. I tillegg ser vi Sehjpal som frontfigur for hennes indiske ferdigretter som selges over hele landet.

Steinar J. Olsen (44): Fikk skryt i nyttårstalen til statsminister Erna Solberg (H) for sitt fokus på inkludering i arbeidslivet. I høst skapte Olsen stor debatt da han uttalte at flere syke kunne gå på jobb.

Cecilie Thunem-Saanum (42): Jobber med kommunikasjon og tidsbruk. I høst gikk hun mot folk som hetser henne for å være karrierekvinne i flere medier. Det har skapt debatt om et evig viktig tema - likestilling.

Toffen Gunnufsen (53): I høst meldte Hove-eierne at det ikke blir festival til neste år. Samme dag kunne Gunnufsen melde at han blir med på å gjenopplive Skral festival.

Thor Hushovd (36): La i år opp etter en imponerende sykkelkarriere. I oktober gav han også ut sin selvbiografi sammen med fetter og fvn-journalist Jostein Ravnåsen. Boka fikk enorm oppmerksomhet.

Din nominasjon: Hvem vil du nominere? Skriv i kommentarfeltet under, eller send en epost til kultur@fvn.no.